Categorie├źn

Service

G-team HCS trotse kampioen Ggggroot zaaltoernooi

G-team HCS trotse kampioen Ggggroot zaaltoernooi
Sport

G-team HCS trotse kampioen Ggggroot zaaltoernooi

  • Redactie/Ingezonden
  • 13-02-2022
  • Sport
G-team HCS trotse kampioen Ggggroot zaaltoernooi

Foto: HCS


HOCKEY - Het g-team van HCS deed vandaag mee met het Ggggroot zaaltoernooi van de Delftse hockeyclub Hudito. En won. De trotse coaches Kim en Leonieke van het team doen verslag.

De afgelopen twee jaar kon het toernooi niet doorgaan door Corona en door storm Ciara, en de jaren daarvoor werden we steeds tweede op het toernooi. Daarom waren sommigen extra gebrand op de winst. Voor anderen was dit de eerste wedstrijd waar ze aan meededen, en dan ook nog eens meteen een heel toernooi. Extra spannend dus!

Nu ziet ons team er van een afstandje heel lief uit: er zitten een aantal grote knuffelaars in, iedereen is altijd gezellig en we zijn graag samen. We zijn echter niet alleen een heel lief team, maar ook heel erg sterk! De eerste wedstrijd speelden we tegen Souburg. Souburg hockeyde goed, maar Bart keepte supergoed en wist met een aantal slidings veel ballen tegen te houden. Floor rende het hele veld over en scoorde veel doelpunten, Tim sloot de poort (zijn woorden) en hield goed de score bij, Teske pakte heel veel ballen af, Inge keek goed om zich heen en speelde harde ballen naar haar teamgenoten en Evy dribbelde heel netjes langs de lijn en kon mooie voorzetten geven. Door goed overspelen wisten we snel achter elkaar te scoren en werd de scheidsrechter zelfs ietsje strenger zodat we niet meer zo snel achter elkaar scoorden. Gelukkig wonnen we nog wel!

De tweede wedstrijd was tegen Myra. Dit keer keepte Teske en ook zij hield veel ballen tegen. Dinand verdedigde heel sterk en wist zo te voorkomen dat de snelle spits van Myra scoorde. Eva was een ware spelverdeler en speelde heel mooi over met haar team. Bart speelde zowel voorin als achterin en wist keiveel doelpunten te maken. En Joachim, die nog nooit een wedstrijd had gespeeld, bleek ook heel goed te kunnen scoren. De wedstrijd was tot het einde spannend en uiteindelijk speelden we gelijk.

De derde wedstrijd was weer tegen Souburg en wonnen we en de vierde wedstrijd mochten we weer tegen de Myra. Wat werkte iedereen hard zeg, trotse ouders op de tribune en twee trotse coaches op de bank. Opnieuw was het razend spannend, maar toen beide teams met rode en bezwete hoofden het veld af kwamen, waren wij de winnaar. Als laatste de spannende finale tegen Myra. Iedereen was moe maar zette door. Opnieuw werd er heel goed overgespeeld, maar Myra scoorde als eerste. Ondanks de vermoeidheid werkten we nog ietsje harder, de ouders langs de kant moedigden iedereen aan, de wisselspelers hielpen mee coachen, iedereen rende keihard over het veld en deed zijn uiterste best, en toen wisten wij weer te scoren. En zo was er vandaag één grote kampioen: HC Schiedam! Bij de prijsuitreiking kreeg iedereen een medaille en was de grootste beker van ons. Wat een feestje!

Iedereen dolblij, het zelfvertrouwen weer gegroeid, het is fijn om samen een team te zijn en lekker te bewegen. Iedereen zijn eigen sterke punten waar we gebruik van maken en samen als team groeien. Wat is g-sport toch mooi.

Hudito, bedankt voor opnieuw een fantastisch toernooi!


Ps. Ook interesse in g-hockey? We trainen elke vrijdag van 18.00 tot 19.00 uur (in de zaalperiode van 18.30 tot 19.30 uur), iedereen is van harte welkom om gratis mee te trainen om te kijken of g-hockey iets voor hem of haar is. Meld je aan of stel je vragen via E: [email protected].