Categorie├źn

Service

Geboren Schiedammer Jos Heymans overleden

Geboren Schiedammer Jos Heymans overleden
Nieuws

Geboren Schiedammer Jos Heymans overleden

  • Redactie
  • 04-03-2023
  • Nieuws
Geboren Schiedammer Jos Heymans overleden

Jos Heymans, tijdens verkiezingen op een partijbijeenkomst van de VVD, juni 2010; foto: Wikipedia


SCHIEDAM - Gisteren haalde het bericht van het overlijden van journalist Jos Heymans ruim het landelijke nieuws. Wat nog niet naar voren kwam is dat hij op 17 januari 1951 in Schiedam geboren werd. 

De voormalig verslaggever overleed donderdag op 72-jarige leeftijd. Hij werkte lang als politiek verslaggever voor RTL Nieuws en schreef na zijn pensioen nog tot voor kort columns voor de site van de tv-zender. Hij woonde en werkte maar kort in Schiedam; zijn eerste baan was in 1973 bij het Haagse dagblad Het Binnenhof. Drie jaar later stapte hij over naar de GPD, een samenwerkingsverband van regionale kranten. Hij werkte daar onder meer als coördinator buitenland en sportverslaggever. Zo was hij er in 1988 bij toen het Nederlands elftal in Duitsland Europees kampioen werd. Vanaf 1 mei 1995 was Heymans actief als parlementair verslaggever voor de Haagse redactie van RTL Nieuws.

Heymans bracht twee boeken uit: 'Het jaar van de waanzin', over de politieke gebeurtenissen in het jaar 2001-2002, 'de meest turbulente periode in de parlementaire geschiedenis van Nederland' en 'Over rechts, de formatie', een verslag in dagboekvorm achter de schermen van de kabinetsformatie van VVD, CDA met gedoogsteun van de PVV.