Categorie├źn

Service

Geduld past wie met metro naar zee wil; werk gaat door

Geduld past wie met metro naar zee wil; werk gaat door
Nieuws

Geduld past wie met metro naar zee wil; werk gaat door

  • Redactie
  • 24-10-2022
  • Nieuws
Geduld past wie met metro naar zee wil; werk gaat door

SCHIEDAM - Het werk aan het laatste stukje Hoekse Lijn gaat onverdroten door, maar nog altijd is niet duidelijk wanneer Schiedammers daadwerkelijk met de metro naar het strand kunnen. 

Op dinsdagochtend 1 november en donderdagochtend 3 november rijdt de RET enkele testritten tussen station Hoek van Holland Haven en Hoek van Holland Strand. "De RET zal zo spoedig mogelijk starten met het proefrijden", aldus de projectorganisatie voor de metro-uitbouw, Metro aan Zee. Proefrijden betekent het rijden van de dienstregeling, maar dan zonder passagiers. "De gemeente is bijna klaar met de aanleg van het nieuwe Strandplein."

Deze hele week past de aanneemcombinatie die het tracé bouwt onderdelen van de bovenleidingconstructie tussen station Hoek van Holland Haven en Hoek van Holland Strand aan. "Er worden stalen binten en klemmen van de masten op hoogte uitgewisseld en daarna worden deze opnieuw afgesteld. Ook vervangen we van tien trekmasten de bevestiging van de zogenaamde trekschoren. De werkzaamheden kunnen helaas alleen tussen drie uur 's middags en elf uur 's avonds worden uitgevoerd", aldus de bouwers aan een bericht aan de omwonenden. "Deze werkzaamheden geven naar verwachting geen hinder voor de omgeving."

Een Metro aan Zee-manager stelt bij RTV Rijnmond nog geen datum te kunnen noemen waarop passagiers daadwerkelijk kunnen instappen voor het laatste stukje metro. Tussen de regels door hint hij op eind november. Als alles zonder verdere tegenslag verloopt.