Categorieën

Service

Gestolen goederen weer terug in kerk

Gestolen goederen weer terug in kerk
Nieuws

Gestolen goederen weer terug in kerk

  • Redactie
  • 04-04-2023
  • Nieuws
Gestolen goederen weer terug in kerk

Elena De Chiara, secretaris van de Roemeens-Orthodoxe parochie, nam de weggenomen goederen gisteren dankbaar in ontvangst uit handen van de wijkagenten; foto: politie Schiedam


SCHIEDAM - De spullen die twee weken geleden werden ontvreemd bij een inbraak in de Roemeens-Orthodoxe kapel aan de Vlaardingerdijk zijn terug. Ze werden gisteren door wijkagenten teruggebracht en dankbaar in ontvangstgenomen.

Zie dit artikel.

De verdachte had bij de inbraak onder meer een religieus kruis weggenomen. Een buurtonderzoek werd gehouden en onderzoek in de kerk leverde bloedsporen op. "Na een onderzoek van de forensische opsporing naar de bloedsporen werd een DNA-match gemaakt en kwam er een verdachte in beeld", zo meldt de politie.

Deze verdachte, een 39-jarige man uit Schiedam, werd op 2 april aangehouden in zijn woning. Daar werd het weggenomen kruis aangetroffen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en onder meer het kruis werd voor onderzoek in beslag genomen.

Gisteren werden de weggenomen goederen door de wijkagenten van de Schiedamse politie teruggebracht naar de kerk. De medewerkers waren volgens de wijkagenten erg blij en opgelucht. "Wonderen bestaan, de week kon niet beter beginnen. We hebben vandaag bijna alles teruggekregen!" 

PS. Dit artikel is na eerste plaatsing gewijzigd.