Categorieën

Service

GGD-bus komt naar Schiedam

GGD-bus komt naar Schiedam
Gezond

GGD-bus komt naar Schiedam

  • Redactie
  • 14-04-2023
  • Gezond
GGD-bus komt naar Schiedam

Morgen staat de GGD-bus in Schiedam; foto: GGD


REGIO - Vanaf april toert een GGD bus door de regio Rotterdam-Rijnmond om inwoners te informeren over onderwerpen die te maken hebben met gezondheid. Ook Schiedam wordt aangedaan.

Morgen staat de GGD-bus in Schiedam, van negen tot vier bij het winkelcentrum. Met de bus wil de GGD zoveel mogelijk inwoners bereiken en een op een met hen in gesprek gaan over gezondheidsonderwerpen. Wat is een luchtweginfectie? Welke vaccinaties heb ik nodig om een verre reis te maken? Hoe kan ik gezond eten voor weinig geld? Ook over Corona en HPV beantwoordt de GGD de vragen van de inwoners. Voor wie in aanmerking komt, is er ook een mogelijkheid de prik tegen HPV of Corona in de bus te krijgen.

Met de Gezonde Tour wil de GGD informatie verstrekken aan mensen die moeilijk bereikbaar zijn via de reguliere communicatie- en informatiekanalen. De GGD vindt het een van haar taken om zichtbaar en toegankelijk te zijn voor alle inwoners in de regio. De GGD op de gezonde Tour is een samenwerking tussen GGD Rotterdam-Rijnmond en verschillende (welzijns)partners in de regio.