Categorieën

Service

GGD start vaccinatie tegen apenpokken

GGD start vaccinatie tegen apenpokken
Gezond

GGD start vaccinatie tegen apenpokken

  • Redactie
  • 29-07-2022
  • Gezond
GGD start vaccinatie tegen apenpokken

Monkeypox is een virusinfectie die oorspronkelijk vooral in West- en Midden-Afrika voorkwam; foto: GGD Rotterdam-Rijnmond


REGIO - De GGD Rotterdam-Rijnmond start donderdag met het preventief vaccineren van risicogroepen tegen monkeypox ofwel apenpokken.

Iedereen die hiervoor in aanmerking komt, ontvangt van de GGD een uitnodiging. Op de aangegeven datum en tijd zijn mensen voor de vaccinatie welkom op de vaccinatielocatie op het vliegveld van Rotterdam. Zonder persoonlijke uitnodiging kunnen mensen niet terecht voor een vaccinatie tegen monkeypox.

Monkeypox is een virusinfectie die oorspronkelijk vooral in West- en Midden-Afrika voorkwam. Het is een zoönose - een ziekte die van dier op mens kan overgaan - waar vooral knaagdieren in Afrika de bron van zijn. Sinds het voorjaar verspreidt de ziekte zich ook in andere delen van de wereld, waaronder in Nederland. In de huidige uitbraak spelen dieren geen rol bij de verspreiding, maar vindt verspreiding van mens op mens plaats. De ziekte verloopt bij mensen meestal mild.