Categorieën

Service

Goed NK-debuut judoka's Olsen en Gommel

Goed NK-debuut judoka's Olsen en Gommel
Sport

Goed NK-debuut judoka's Olsen en Gommel

  • Redactie
  • 12-11-2023
  • Sport
Goed NK-debuut judoka's Olsen en Gommel

Sebastian Olsen (l) en Danny Gommel; foto: SI


JUDO –  De Schiedamse judoka’s Sebastian Olsen (-60 kg) en Danny Gommel (-73 kg) debuteerden goed op het Nederlands Kampioenschap senioren in Almere. Beiden hadden zich hiervoor geplaatst via het Nationaal Kwalificatie Toernooi. 

Sebastian Olsen begon met een ippon overwinning op De Cort en verloor vervolgens de kwartfinale met ippon van de latere nummer twee Maas. In de herkansingen versloeg hij Ingargiola en Dicke, beiden met ippon, waardoor hij zich kon opmaken voor de strijd om het brons. Deze ging helaas verloren met ippon. Maar Olsen liet volgens zijn teamgenoten van Sportinstituut Schiedam (SI) 'heel goed judo zien en op vijftienjarige leeftijd is dit een hele knappe prestatie'.

Danny Gommel begon ook uitstekend met een waza-ari overwinning op Hofstee (waar hij op het NKT nog van verloren had). In de kwartfinale verloor hij na een goede wedstrijd uiteindelijk met ippon van de latere kampioen Thijssen en in de herkansingen met ippon van Hsia. Hierdoor eindigde Gommel op de negende plaats, wat ook gewoon netjes is bij een NK-debuut.