Categorieën

Service

Gouden Boekje voor leerlingen groep 4 Schiedamse scholen

Gouden Boekje voor leerlingen groep 4 Schiedamse scholen
Uit

Gouden Boekje voor leerlingen groep 4 Schiedamse scholen

  • Advertentie
  • 23-01-2024
  • Uit
Gouden Boekje voor leerlingen groep 4 Schiedamse scholen

Schrijver Parham Rahimzadeh leest voor uit het Gouden Boekje op basisschool Loep: foto: Fred Ernst


SCHIEDAM - Stedelijk Museum Schiedam blijft verhalen over Schiedam en de geschiedenis vertellen. Het Gouden Boekje 'Chloé en de boefjes reizen door de tijd' neemt kinderen mee op avontuur door de Schiedamse geschiedenis.

Dit jaar nemen we de Nationale Voorleesdagen (van 24 januari tot en met 3 februari) als startpunt om dit Gouden Boekje weer uit te delen aan alle leerlingen van groep 4 op Schiedamse basisscholen. Vanaf morgen brengen medewerkers en vrijwilligers van het museum de boekjes langs op en lezen desgewenst voor in de klas bij verschillende Schiedamse basisscholen.

Chloé en de boefjes reizen door de tijd is een speciale uitgave die in 2022 verscheen bij de opening van onze tentoonstelling Panorama Schiedam over de geschiedenis van de stad. Het boekje is geschreven door Parham Rahimzadeh met illustraties van Jan Lieffering. Sindsdien krijgen alle leerlingen groep 4 van Schiedamse basisscholen dit bijzondere Gouden Boekje gratis cadeau met dank aan Fonds Schiedam Vlaardingen, Fonds Historische Publicaties Schiedam en Stichting Opbouw Schiedam. Ook wordt het boekje gratis verspreid via een aantal belangrijke partners van het Mijn Schiedam programma van het museum.

Over Chloé en de boefjes
​Chloé logeert met haar zusje Abbey en hun neefje Louay bij Oma Laleh in Schiedam. Als Chloé bijna in slaap valt, hoort ze een mysterieus gezang. Ze ziet nog net hoe Oma in een blauwe lichtflits verdwijnt, met de twee kleine boefjes achter zich aan. Er zit voor Chloé niets anders op dan achter ze aan te gaan. Dat is het begin van een wonderlijke reis door de tijd. Zal Chloé Oma en de boefjes terug kunnen halen?

Gratis bezoek aan Panorama Schiedam
​Kinderen krijgen het boekje mee naar huis en kunnen daarmee Panorama (en rest van het museum) gratis bezoeken met hun familie (max 2 volwassenen). In Panorama kunnen ze ook het Schatgravers-doeblad maken en na afloop krijgen ze een kleine attentie.

Over de auteur en de illustrator
​Schrijver Parham Rahimzadeh is bekend van het boek Arab (2021). Hij werd geboren in Iran en groeide op in Schiedam en Rotterdam. 'Hij was baby-asielzoeker, straatschoffie, ondernemer, student en fiscalist, maar met Arab ontpopte hij zich tot de meesterlijke verteller van verhalen die hij altijd al wilde zijn' (Uitgeverij Prometheus). Jan Lieffering is illustrator van kinderboeken en schoolboeken. Hij is onder meer bekend van zijn illustraties voor de Gouden Boekjes met Efteling-sprookjes.

Chloé en de boefjes reizen door de tijd is verschenen bij uitgeverij Rubinstein. Het boekje is voor € 9,99 verkrijgbaar in de museumwinkel van het Stedelijk Museum Schiedam en bij een aantal lokale boekhandels.

Stedelijk Museum Schiedam

Hoogstraat 112, Schiedam

Meer over Stedelijk Museum Schiedam →