Categorie├źn

Service

Gruppo Sportivo speelt vrijdag in De Kroepoekfabriek

Gruppo Sportivo speelt vrijdag in De Kroepoekfabriek
Uit

Gruppo Sportivo speelt vrijdag in De Kroepoekfabriek

  • Advertorial
  • 19-04-2022
  • Uit
Gruppo Sportivo speelt vrijdag in De Kroepoekfabriek

In 2018 en 2019 tourde de van oorsprong Haagse band voor het laatst; foto: De Kroepoekfabriek


VLAARDINGEN - Gruppo Sportivo gaat weer optreden. Tijdens de The Spotify Tour worden de vaakst gestreamde nummers van de band gespeeld. Op vrijdag 22 april zie je de Haagse band in De Kroepoekfabriek.

De popband is in 1976 opgericht en genoot in de beginjaren al direct van grote populariteit. In die tijd zijn Nederpopklassiekers als Hey Girl, Beep Beep Love, Tokyo, Rock ’n Roll en Disco Really Made It ontstaan. Deze nummers zullen daar ongetwijfeld gespeeld worden, want dit is The Spotify Tour. De band speelt de meest gestreamde tracks van Spotify en daarmee bepaalt het publiek dus feitelijk de playlist.

In 2018 en 2019 tourde de van oorsprong Haagse band voor het laatst, toen naar aanleiding van het bejubelde ‘comeback’ album Great. “Gruppo’s beste sinds Back to ‘78” volgens muziekmagazine OOR. De bezetting van Gruppo Sportivo zal tijdens The Spotify Tour dezelfde zijn met frontman Hans Vandenburg (zang/gitaar) en de andere oerleden Peter Calicher (keyboards) en Max Mollinger (drums). Natuurlijk zijn ook de blikvangers Lies Schilp & Inge
Bonthond (beiden zang) als de Bombitas weer van de partij. Tim Barning (bas) maakt – sindsGreat – het gezelschap compleet.

Gruppo Sportivo
Vrijdag 22 april
Open: 20.30 uur | Aanvang: 21.00 uur
Kaarten zijn verkrijgbaar op I: www.kroepoekfabriek.nl

Poppodium De Kroepoekfabriek

Koningin Wilhelminahaven ZZ 2 A, Vlaardingen

Meer over Poppodium De Kroepoekfabriek →