Categorieën

Service

Gusto-MSC wint prijs voor innovatie

Gusto-MSC wint prijs voor innovatie
Bedrijven nieuws

Gusto-MSC wint prijs voor innovatie

  • Redactie
  • 08-11-2023
  • Bedrijven nieuws

Gusto-MSC is gevestigd in de voormalige timmerfabriek van Wilton-Fijenoord, dicht bij Mammoet op Vijfsluizen; foto: Gusto-MSC


SCHIEDAM - Gusto-MSC wint de Maritime Innovation Award 2023. Het Schiedamse ingenieursbureau voor de scheeps- en off-shorebouw kreeg de prijs overhandigd tijdens een gala in Ahoy Rotterdam. De prijs werd verdiend met ’s werelds grootste telescopische zware kraan voor gebruik op zee.

Gusto-MSC was een van de vijf winnaars van vijf verschillende prijzen voor vernieuwers in de maritieme industrie. De Maritime Innovation Award wordt uitgereikt aan de meest aansprekende maritieme product-, dienst- of bedrijfsprocesinnovatie van het afgelopen jaar, zo stelt de jury. Die is ervan overtuigd dat de in Schiedam ontworpen kraan ‘een hele belangrijke rol gaat spelen’.

In een reactie stelt het ingenieursbureau 'vereerd te zijn om te worden erkend als de meest opmerkelijke Nederlandse maritieme innovator'. 

Tijdens het Maritime Awards Gala ontmoetten eergisteren ruim negenhonderd maritieme professionals en belanghebbenden elkaar ‘om samen met de politiek, de pers en de genomineerden het innovatieve vermogen van de Nederlandse maritieme sector te vieren’. 

Andere winnaars waren Canopée (Maritime Ship of the Year Award), Kalea Holkema (Maritime Talent Award), Databank Koopvaardij (Maritime Achievement Award) en Pim van de Koppel (Maritime Security Award).