Categorieën

Service

Hackers leggen Schiedam24 plat

Hackers leggen Schiedam24 plat
Nieuws

Hackers leggen Schiedam24 plat

  • Redactie
  • 12-08-2023
  • Nieuws
Hackers leggen Schiedam24 plat

SCHIEDAM - Sinds gisteravond heeft de internetpagina van Schiedam24 te kampen met hackers die ons het leven zuur maken. Als u dit leest zijn onze technische mensen erin geslaagd de site na een DDoS-aanval weer toegankelijk te maken voor de mensen waarvoor we onze dagelijkse inspanningen doen: u, de lezer.

DDos betekent Distributed Denial of Service en wil zoveel zeggen als dat de website wordt platgelegd door het sturen van een stortvloed aan berichten, in de regel vanaf vele verschillende gehackte computers. Door zo’n aanval ontstaat een drukte die de computerserver niet aankan.

Naar het waarom van de aanval is het gissen. Naar verluidt zijn de kwade geniën te vinden in Rusland en is hun vandalisme bedoeld als reactie op de Nederlandse opstelling in de oorlog in Oekraïne. Zie ook deze pagina van het Nationaal Cyber Security Centrum. De afgelopen dagen werden ook websites van de Kamers van Koophandel, van de Bank Nederlandse Gemeenten, de gemeente Vlaardingen en het vliegveld in Beek, Limburg, getroffen door de saboterende activiteiten van de hackers.