Categorieën

Service

Handbaldames bijna in Parijs

Handbaldames bijna in Parijs
Sport

Handbaldames bijna in Parijs

  • Redactie/Handbal.nl
  • 12-04-2024
  • Sport
Handbaldames bijna in Parijs

Foto; archief

Laatste nieuws: Door de overwinning van Spanje op Argentinië later gisteravond is plaatsing van Oranje voor de Olympische Spelen zeker. 


HANDBAL - Kelly Dulfer kan zich met de Nederlandse handbalsters bijna zeker opmaken voor de spelen in Parijs. Oranje won vanavond van Tsjechië in de tweede van drie wedstrijden in het Olympisch Kwalificatietoernooi. Gisteren werd van Argentinië gewonnen. Als Spanje vanavond wint van Argentinië is de gang naar Olympia al zeker, want de beste twee van de vier teams plaatsen zich.

Waar Oranje gisteren met een valse start begon tegen Argentinië, was het tegen Tsjechië wel direct bij de les. Nederland noteerde maar liefst zeven doelpunten zonder antwoord. Van Wetering, Housheer, Van der Vliet en Malestein waren de doelpuntenmakers. Veronika Mala en Marketa Jerabkova brachten Tsjechië iets dichterbij (7-2). Maar door een goede dekking en ijzersterke Ten Holte, was Nederland nauwelijks te passeren.

Housheer was verantwoordelijk voor het gaatje van tien, maar daar bleef het niet bij. Via doelpunten van Nusser, Dulfer en Malestein kwam Oranje zelfs op een voorsprong van dertien goals. Ondanks het grote verschil kon de Tsjechische keepster Novotna ook enkele mooie reddingen maken. Marketa Jerabkova bepaalde de ruststand op 18-6.

In de tweede helft van het duel had Oranje het even moeilijk met de Tsjechische keepsters. Waar Novotna in de eerste helft het Oranje lastig maakte, deed Petra Kudlackova dat in de tweede helft. Hierdoor kon Tsjechië goed bijblijven in de tweede helft en zelfs het gat van de eerder genoteerde veertien punten, verkleinen naar tien goals verschil. Oranje liet het er niet bij zitten en zorgde via onder meer goals van Van Wetering en Van der Heijden weer voor een gat van veertien. Zoë Sprengers liet zichzelf ook nog zien met twee doelpunten en een dubbele save van de ingevallen Rinka Duijndam betekende het einde (32-18). Player of the match werd Yara ten Holte met een stoppercentage van maar liefst 45 procent.