Categorieën

Service

Handbalvrouwen plaatsen zich voor EK

Handbalvrouwen plaatsen zich voor EK
Sport

Handbalvrouwen plaatsen zich voor EK

  • Redactie
  • 04-03-2024
  • Sport
Handbalvrouwen plaatsen zich voor EK

Foto: archief


HANDBAL - De Nederlandse handbalvrouwen met Kelly Dulfer, hebben zich geplaatst voor het Europees Kampioenschap. Dat deed Oranje met een 42-25 winst op Tsjechië.

Dulfer scoorde twee keer tijdens de overtuigende winstpartij in de Maaspoort in Den Bosch. De uitwedstrijd had Nederland ook al gewonnen, zij het nipt: 29-30.

Nederland startte scherp, ook al opende Tsjechië de score. Nikita van der Vliet, Bo van Wetering en Angela Malestein bogen die stand om in een voorsprong, en dat veranderde in de wedstrijd niet meer. Een marge van drie doelpunten stond lang op het scorebord, maar daar bracht Lois Abbingh met de 10-7 verandering in. Daarop liep Nederland uit naar maar liefst 20-8. Het was Dulfer die de laatste voor rust maakte: 24-11.

Nederland ging in de tweede helft door waar het in de eerste helft gebleven was: de score uitbreiden. Het eerste doelpunt kwam van Angela Malestein, gevolgd door een snel doelpunt van Bo van Wetering: 26-11. Met nog ruim zeven minuten op de klok was er ook speeltijd voor Nathalie Hendrikse, Kim Molenaar en Pipy Wolfs. Laatstgenoemde vond tevens het net. Topscoorder aan Tsjechische kant, Charlotte Cholevova, was verantwoordelijk voor de 42-25 eindstand.

Het EK 2024 wordt eind dit jaar in Hongarije, Zwitserland en Oostenrijk gespeeld.