Categorie├źn

Service

Handen uit de mouwen tijdens NLdoet

Handen uit de mouwen tijdens NLdoet
Nieuws

Handen uit de mouwen tijdens NLdoet

  • Redactie
  • 01-03-2023
  • Nieuws
Handen uit de mouwen tijdens NLdoet

SCHIEDAM - Elk jaar in maart houdt het Oranje Fonds de grote vrijwilligersactie NLdoet. Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart is het weer zover. De handen gaan dan uit de mouwen bij allerlei vrijwilligersactiviteiten in Schiedam: er zijn zeven initiatieven waarvoor mensen zich kunnen aanmelden als vrijwilliger.

Yets Foundation is één van de deelnemers. Samen met een aantal jongeren wordt er op zaterdag 11 maart een muziek- podcast-studio gebouwd. Er worden klussers gezocht die ook in de voorbereiding mee willen denken over hoe dit aangepakt kan worden. Dit vrijwilligerswerk kan gedaan worden aan de Prinses Beatrixlaan 20, tussen tien en drie uur.

Nog een deelnemer in Schiedam: het Alevitische Cultureel Centrum Rijnmond. Daar, in de Albardastraat 67, worden op zaterdag 11 maart tussen tien en vijf uur de handen uit de mouwen gestoken, voor het project ‘groene vingers’. Er wordt een braakliggend stuk achter het gebouw opgeknapt. Het is een breed stuk van ruim zeven meter, tussen de basisschool en de vereniging. Het is de bedoeling om een klein park aan te leggen voor de ouderen. Daarnaast kijken de kinderen ook naar een groene omgeving. Een ander perspectief voor dit project is ook om de jongeren te stimuleren om enerzijds in contact te treden met anderen en anderzijds meer respect te kweken voor groen en milieu. Zo wil de vereniging voorkomen dat door de betrokkenheid van de jongeren men ook minder afval daar achterlaat.

Bij Ipse de Bruggen staat op zaterdag 11 maart tussen één en vier uur aan het Gaardenpad 2 een verwendag op het programma. Ipse de Bruggen wil de cliënten met een ernstige meervoudige beperking een verwendag geven. Op de planning staat een high tea en een poppentheatervoorstelling aan huis. Daarnaast kunnen vrijwilligers meehelpen het balkon op te knappen met buitenspeelgoed.

Tennisvereniging Los Amigos doet ook mee aan NLdoet, op zaterdag 11 maart van tien tot vier uur, aan de Prins Bernhardlaan 123. De tuin van het tennispark wordt voorjaarsklaar gemaakt: de tuin wordt opgeruimd en voorzien van nieuwe planten en bloemen.

Wie bij wijkcentrum Oost Dock aan de slag wil gaan, kan dat doen op vrijdag 10 maart tussen negen en vijf uur aan de Boerhaavelaan 79. Opruimen, schoonmaken en klussen staan op het programma. Er wordt gestart met een gezamenlijke gezond ontbijt, er is een lunch en een afsluitende maaltijd.

Stichting Net Niet Genoeg doet ook mee aan de vrijwilligersdag, op zaterdag 11 maart tussen tien en drie uur. Het pand aan de Van Deventerstraat 34 is inmiddels vier jaar in gebruik. Tijd voor een grote schoonmaak, binnen en buiten, vindt de stichting. Met de vrijwilligers wordt het pand lentefris gemaakt. Verder wordt de tuin opgeruimd.

Tot slot doet Zeekadetkorps Schiedam mee aan NLdoet. Zij is elk jaar druk met het voorbereiden van de vloot voor het vaarseizoen. Dit jaar wordt de container onder handen genomen omdat deze vervangen is door een nieuwe en deze nog geschilderd moet worden. Daarnaast zal er ook aan het schip gewerkt worden om deze verder in de korpskleuren te zetten.

Wie mee wil doen aan één van de activiteiten, kan terecht op I: nldoet.nl.