Categorieën

Service

Handymanwinkel blijft open, ook na faillissement

Handymanwinkel blijft open, ook na faillissement
Winkelen

Handymanwinkel blijft open, ook na faillissement

  • Redactie
  • 25-01-2024
  • Winkelen
Handymanwinkel blijft open, ook na faillissement


SCHIEDAM - De Handymanwinkel op de Hoogstraat is vandaag ‘gewoon’ open voor ieder die een batterij, printerinkt, stofzuigerzak of een onderdeel voor vele apparaten wil kopen. De winkelketen werd dinsdag failliet verklaard.

De filiaalchef van de winkel laat weten dat hij van curator Bart Louwerier nog niet anders vernomen heeft dan dat de verkoop gewoon door kan gaan. Daarbij is geen datum genoemd. Tot nader orde zal de Schiedamse winkel dan ook open blijven voor de consument.

Het faillissement betreft de ‘eigen winkels’ van de keten; dat zijn er 35 in Nederland en elf in België. Daarnaast kent de formule in Nederland ook veertien franchisevestigingen; die vallen buiten het bankroet.

Het was Handyman, gevestigd in Breda, zelf die het faillissement aanvroeg. Als reden daartoe noemt het bedrijf op zijn website de ‘operationele resultaten’ die onder druk staan. In gewone mensentaal: er komt minder binnen uit verkopen, terwijl de kosten stijgen. Handyman stelt dat het leidt onder ‘gewijzigd consumentengedrag’, met meer online-aankopen. “Ondanks inspanningen het tij te keren, is Handyman door deze aanhoudende negatieve resultaten helaas genoodzaakt geweest het eigen faillissement aan te vragen.”

Voorlopig blijven de winkels open, laat ook het hoofdkantoor weten. “In constructief overleg met de curator zullen we blijven zoeken naar de best mogelijke oplossingen voor alle betrokkenen.” Ook de webshop van handyman.nl blijft actief.

De Schiedamse filiaalchef is bezorgd over de toekomst. Hij werkt al tientallen jaren voor het bedrijf -'eerst in de Zwart Janstraat in Rotterdam' -, maar realiseert zich dat het risico dat hij zijn werk bij Handyman kwijtraakt, zeer reëel is. Concrete informatie over hoe het verder gaat heeft hij nog niet gekregen. "Het is nu aan de curator om uit te zoeken hoe het bedrijf er voor staat."