Categorieën

Service

Hans van der Sloot lanceert prima ideeën

Hans van der Sloot lanceert prima ideeën
Uit

Hans van der Sloot lanceert prima ideeën

  • Redactie
  • 25-04-2020
  • Uit
Hans van der Sloot lanceert prima ideeën

Via het tunneltje komt het Van der Lippad uit op de Johan de Wittsingel


INGEZONDEN - Hans van der Sloot reageerde eerder deze week op de column van Han van der Horst over oprichting van een monument om de Coronacrisis, en dat met name de slachtoffers die het vergde, te herdenken. Van der Horst reageert nu op Van der Sloot.

Op deze website plaatst stadshistoricus Hans van der Sloot kritische kanttekeningen bij mijn voorstel om nu al na te denken over een gedenkteken aan de Coronacrisis. Er staan al genoeg van zulke gedenktekens in Schiedam, zegt hij, en op deze manier kun je wel aan de gang blijven. Kortom: Hans vreest inflatie.

Bij mij kwam bij lezing van zijn artikel een andere gedachte naar boven: wat een prima ideeën allemaal, zeker nu we aan de vooravond staan van ons 750-jarig bestaan, dat we zeker zullen vieren hoe ons land er over vijf jaar ook voor mogen staan. In zijn artikel noemt Hans van der Sloot de uit Schiedam weggevoerde Roma en de slachtoffers van de cholera-epidemie uit 1848. Dat was destijds trouwens heel andere koek dan wij nu beleven.

Een oude stad als de onze hoeft niet bang te zijn voor zulke markeringspunten. Ik kan mij best voorstellen dat die Roma ergens in de buurt van de plek waar het Van der Lippad op de Johan de Wittsingel uitkomt, een markant monumentje krijgen. Daar ongeveer lag dat woonwagenkamp, dat wil zeggen eigenlijk nog een stukje verderop maar daar komen nauwelijks mensen langs. Dat voor de cholera-epidemie zou goed passen ergens in of rond de Lange Kerkstraat.

Het laat zien dat wij ons bewust zijn van het verleden en vorige generaties niet vergeten.

Hans heeft een inspirerend artikel geschreven!