Categorieën

Service

Harten voor bridge gewonnen

Harten voor bridge gewonnen
Sport

Harten voor bridge gewonnen

  • Redactie
  • 29-01-2024
  • Sport
Harten voor bridge gewonnen

Foto: BC Troef INN


BRIDGE - Er zijn Schiedammers voor de bridgesport gewonnen. Die overtuiging heeft Ton Verdoes, na de 'clinic' die BC Troef INN zaterdag hield.

Verdoes trad op als docent bij deze eerste clinic in Schiedam, op een mal die door de Nederlandse Bridge Bond is ontwikkeld. Hij werd bijgestaan door leden van de vereniging. Een financiële bijdrage van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. maakte de clinic mogelijk.

29 deelnemers kwam er uiteindelijk af op de kennismakingsdag met het bridgespel, in De Werf in Kethel. Die hadden bij binnenkomst nog geen idee dat ze nog maar een half uur later hun eerste bridgespel gingen spelen. Net zo min als dat ze bevroedden dat ze aan het eind van de dag de eerste beginselen van het spel onder de knie hadden. Er werd gelachen, er werd intensief gespeeld, er werd gediscussieerd en de deelnemers raakte in de ban van het mooie bridgespel, zo vat Verdoes de dag samen. "Uiteindelijk vertrokken de deelnemers, variërend in leeftijd van dertig tot zeventig jaar, tevreden naar huis met een bridgeboekje en een spelkaarten onder de arm."

Aansluitend op deze clinic wordt er een beginnerscursus georganiseerd op twaalf maandagavonden; een deel van de clinicdeelnemers heeft hier voor ingeschreven.


Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Schiedamseweg 53, Vlaardingen

Meer over Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. →