Categorieën

Service

Heel veel Schiedammers besmet met Corona

Heel veel Schiedammers besmet met Corona
Gezond

Heel veel Schiedammers besmet met Corona

  • Redactie
  • 07-01-2022
  • Gezond
Heel veel Schiedammers besmet met Corona

SCHIEDAM - Nog niet eerder in de Coronacrisis viel het aantal positieve tests in Schiedam, zoals gemeld door het RIVM, zo hoog uit als vandaag: 192 stadgenoten leerden uit hun test dat ze met het virus besmet zijn. 

Ruim een maand geleden, op 2 december, werden er op één dag 132 infecties in Schiedam gemeld, en dat aantal gold tot vandaag voor het hoogste in de pandemie.

Er is een duidelijke reden voor de enorme 'verbetering' van dat record, en dat is een computerstoring die gisteren de verzameling van de cijfers in de weg zat. Gisteren werden er 75 positieve tests gemeld, en dat aantal blijkt lager te zijn uitgevallen dan feitelijk het geval was, omdat registraties niet zijn doorgekomen. Vandaag is die kink in de kabel opgelost, met een extra groot aantal besmettingen in de boeken als gevolg.

Er is afgelopen 24 uur één Schiedammer in het ziekenhuis opgenomen voor behandeling van zijn of haar Coronaklachten.

Landelijk hetzelfde beeld: de 34.954 positieve tests die worden gemeld zijn het hoogste aantal ooit. Gisteren werd dat aantal gesteld op 24.700, maar dat was dus al een lager aantal vanwege de storing.

Ondertussen is er toch ook goed nieuws te melden: het algemene beeld blijft dat de vele besmettingen zijn nog niet of amper vertalen in ziekenhuisopnames. Vandaag werden er 115 mensen in het hospitaal opgenomen, zestien op de Intensive Care. Dat zijn geen opvallend hoge aantallen en de bezetting van de bedden in de ziekenhuizen door Coronapatiënten daalt zelfs. Een verklaring is steeds dat de nieuwe besmettingen - met het Omikrontype van het virus - vooral jongere mensen betrof, die minder kans lopen tot ernstige klachten. Maar zo langzaamaan zouden die besmettingen toch ook door moeten dringen tot de hogere leeftijdsgroepen - en toch stijgt het aantal opnames van ernstig zieken met Corona niet.

Er overleden afgelopen dag volgens het RIVM 24 mensen met Corona.