Categorie├źn

Service

Helmplicht voor snorfietsen: dit moet je weten

Helmplicht voor snorfietsen: dit moet je weten
Winkelen

Helmplicht voor snorfietsen: dit moet je weten

  • Advertentie
  • 18-01-2023
  • Winkelen
Helmplicht voor snorfietsen: dit moet je weten

SCHIEDAM - Wanneer jij graag elke dag met je snorfiets of brommer van A naar B gaat, is het nieuws je vast niet ontgaan dat er een helmplicht in het leven is geroepen. Hierdoor is het ineens noodzaak geworden om een snorfietshelm of scooterhelm te dragen. Toch is het noodzaak om alles over de helmplicht af te weten. In deze blog leggen we je alles uit. Op deze manier weet je precies hoe je met deze situatie om kunt gaan.

Wat houdt de helmplicht in?

In de eerste plaats is het van groot belang om uit te leggen wat de helmplicht nu precies inhoudt. Iedereen die op een snorfiets of brommer zit, is verplicht om een helm te dragen. Dit geldt voor zowel de bestuurder als eventuele passagiers. Zonder helm kun je op deze voertuigen niet meer rijden. Dezelfde regel geldt ook voor andere voertuigen met een topsnelheid van 25 km/h en daarboven.

Vanaf wanneer gaat deze verplichting in?

De helmplicht ging in op 1 januari. De helmplicht is dus al ingegaan. Daardoor is het zaak om zo snel mogelijk een helm te halen zodat je aan deze regelgeving voldoet. Er is een ruim aanbod aan helmen te vinden online, dus je kunt probleemloos en snel toeslaan.

Waarom is de helmplicht in het leven geroepen?

Er zijn verschillende redenen waarom de regering deze verplichting heeft ingevoerd. Allereerst is er een grote veiligheidswinst te behalen. Dit komt omdat een helm je hoofd beschermt bij een eventuele val of aanrijding. Daarnaast heeft de regering ook gekeken naar hoe het gebruik van brommers en snorfietsen is toegenomen, waardoor er meer risico's zijn ontstaan. Uiteindelijk is de helmplicht bedacht om zowel de bestuurders als andere weggebruikers te beschermen.

Vermijd boetes door een scooterhelm aan te schaffen

Tot slot is het dus zaak om als bestuurder van een snorfiets of brommer een helm te dragen. Ga hier niet mee spotten, want je riskeert dan een boete. Koop daarom zo snel mogelijk een helm. Op deze manier kun je zo dadelijk weer lekker de weg op met je snorfiets of brommer.

Denk er ook aan om de helm goed op te bergen. Heb je geen opbergruimte? Zorg er dan voor dat je je helm aan je voertuig vast kunt maken met een goed en stevig kettingslot.