Categorieën

Service

Heren Scyedam handhaven zich met hakken over sloot

Heren Scyedam handhaven zich met hakken over sloot
Sport

Heren Scyedam handhaven zich met hakken over sloot

  • Redactie
  • 28-11-2021
  • Sport
Heren Scyedam handhaven zich met hakken over sloot

Nermin Smajic in actie; archieffoto: Scyedam


TAFELTENNIS - In de laatste wedstrijd in de degradatiepoule van de Eerste Divisie van het Nederlandse tafeltennis waren uiteindelijk de drie door de heren van Scyedam tegen SKF behaalde punten voldoende om op gelijke hoogte te eindigen met Avanti. Het team uit Hazerswoude won met slechts 4-3 van het al gedegradeerde SVE. De onderlinge wedstrijden tussen Scyedam en Avanti werden met 4-3 gewonnen door het Schiedamse team, waarmee een langer verblijf in de eerste divisie werd veiliggesteld.

Dit zal moeten zonder de inzet van Nermin Smajic. Gedurende vele jaren kwam hij voor Scyedam uit als speler, maar heeft hij ook als trainer zijn sporen verdiend. Enkele maanden geleden verhuisde Smajic naar Bergen op Zoom en gecombineerd met zijn baan is de reisafstand te groot om genoeg in Schiedam te trainen. Voorzitter Maurice Seijkens: "We gaan Nermin enorm missen. Vanwege de jarenlange inzet voor de club, gecombineerd met zijn humor."

In de openingswedstrijd van de bepalende strijd tegen SKF behaalde Thomas Baart een regelmatige overwinning op Erik Verzijl. Martijn van der Heide bood na een ruim verloren eerste game flinke tegenstand tegen Pieter van den Berg, maar meer dan eenmaal gamewinst leverde dit niet op. Nermin Smajic was gebrand op de winst tegen Dicky de Jong, na de verloren partij in de uitwedstrijd. Na de nipt gewonnen tweede game leken de kansen te keren en sleepte De Jong de derde game binnen. Smajic herpakte zich echter, won de vierde game en bracht daarmee de stand bij de pauze op 2-1 voor de thuisclub.

Na de onderbreking kwam Thomas Baart te kort tegen Pieter van den Berg waarmee de partijen weer op gelijke hoogte kwamen. Nermin Smajic zette de thuisclub weer op voorsprong door winst in drie games op Erik Verzijl. Martijn van der Heide bood goede tegenstand tegen Dicky de Jong, maar kon niet voorkomen dat de partijen wederom op gelijke hoogte kwamen. In het afsluitende dubbelspel kwam het dubbel van Thomas Baart en Martijn van der Heide op een 0-2 achterstand in games. Zij lieten zich echter niet uit het veld slaan en wisten een beslissende vijfde game af te dwingen. Daarin trokken Pieter van den Berg en Dicky de Jong echter nipt aan het langste eind, waarmee alsnog de winst in de wedstrijd met 3-4 naar SKF ging.

Precies genoeg om zich te handhaven.