Categorieën

Service

Heren Scyedam winnen weer afgetekend

Heren Scyedam winnen weer afgetekend
Sport

Heren Scyedam winnen weer afgetekend

  • Redactie
  • 21-11-2022
  • Sport
Heren Scyedam winnen weer afgetekend

Eerste 'herenteam' van Scyedam (vlnr.): Daria Dubenko, Martijn van der Heide, Edwin ten Hoope en Thomas Baart; foto: Scyedam


TAFELTENNIS - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Scyedam won afgelopen zaterdag voor de vierde maal in de tweede helft van de najaarscompetitie. Ditmaal werd degradant Wilvo/ttv Bergeijk met 6-1 aan de kant gezet. In deze wedstrijd wonnen Thomas Baart en Edwin ten Hoope hun beide enkelspelen en won Martijn van der Heide eenmaal. Het zesde punt kwam uit het door Van der Heide en Ten Hoope gewonnen dubbelspel. Daria Dubenko kwam niet in actie.

In de eerste wedstrijd thuis in Nieuwland won Martijn van der Heide de eerste game na een ruime achterstand van 7-2 maar helaas was dat niet genoeg. De rest van de wedstrijd was zwaar bevochten maar ging uiteindelijk naar Erwin Andriessen die met 3-1 wist te winnen. Het hoge niveau van de eerste wedstrijd zette zich daarna voort. Thomas Baart speelde tegen Pascal van Gemert, tijdens de uitwedstrijd hadden de twee spelers elkaar ontlopen. Beide spelers wilden graag hun beste spel laten zien en dat lukte want tot het laatste punt in de vijfde game was de wedstrijd nog spannend. Uiteindelijk won Baart op zijn eigen service het punt en daarmee was het 1-1. Edwin ten Hoope die de laatste vier wedstrijden op rij ongeslagen was, bleef dat nu ook. Met 3-0 won Ten Hoope van Sjoerd van Heerebeek en daarmee kwam de stand bij de pauze op 2-1 voor de thuisclub.

Van der Heide mocht na de onderbreking het opnemen tegen Van Gemert. Beide heren wonnen om de beurt hun games met heel ruime uitslagen waardoor de wedstrijd alle kanten op kon gaan. Maar Van der Heide, gebrand om te winnen, wist de laatste game met overmacht naar zich toe te trekken waardoor het 3-1 werd voor de thuisploeg.

Ten Hoope mocht daarna tegen Andriessen. De heren, beiden overtuigd van hun eigen aanvallende spel, leken te vechten voor de titel beste aanvaller waardoor meerdere malen prachtige rally’s de winnende punten bepaalden. Toch had Ten Hoope de langste adem, want hij wist de wedstrijd in de vierde game al te winnen. Baart boekte daarna een regelmatige overwinning op Van Heerebeek, hiermee was een betere uitslag dan de uitwedstrijd verzekerd.

In het afsluitende dubbelspel begonnen Ten Hoope en Van der Heide samen steeds beter te spelen. In de eerste game was het tot de laatste puntjes nog spannend, maar de laatste game werd er met overmacht gewonnen. De eindstand 6-1 voelde als een zwaar bevochten maar verdiende overwinning. 

Scyedam ging op de ranglijst Tempo Team 1 voorbij en staat nu derde.