Categorieën

Service

Regenboogzebrapad onder de verf

Regenboogzebrapad onder de verf
Nieuws

Regenboogzebrapad onder de verf

  • Redactie
  • 11-09-2023
  • Nieuws
Regenboogzebrapad onder de verf

Het zebrapad zoals het er vanmorgen bij lag; foto: Paul Meuldijk

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam spreekt van vernieling. Maar je ziet je wel vaker in de stad: die sporen van verf op de straat, alsof de schilder tijdens zijn werk in een keer een fles jenever heeft leeggedronken, met de consequenties van dien.

In ieder geval ziet het er niet uit: een zebrapad in de regenboogkleuren, dat daar ook nog ligt met een doel, en de grote klodders witte verf die er in het weekend overheen zijn gegooid. De gemeente gaf dan ook Irado opdracht om te kijken wat het van de verf weg kon krijgen - en dat is best aardig gelukt.

De gemeente ziet in de kliederboel een gerichte actie tegen het pad. "Het college van burgemeester en wethouders betreurt de bekladding en neemt de zaak hoog op." Wethouder Anouschka Biekman vindt dat de verfactie een doel van het gemeentelijk beleid ondermijnt: "Schiedam is een kleurrijke stad waar iedereen zich welkom, veilig en gewaardeerd moet kunnen voelen. Het doelbewust vernielen van het regenboogzebrapad staat hier haaks op." Het regenboogzebrapad is bedoeld om 'de emancipatie van lesbiennes, homo's, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse conditie (LHBTI) kracht bij te zetten', aldus de gemeente.

De gemeente is niet zo tevreden over het schoonmaakwerk. "Naar het zich laat aanzien is het regenboogzebrapad onherstelbaar beschadigd. Het zebrapad zal daarom spoedig worden vervangen." 

Hieronder het zebrapad zoals het er nu, aan het eind van de middag, bij ligt.