Categorieën

Service

Het stedelijk is open

Het stedelijk is open
Uit

Het stedelijk is open

  • Redactie
  • 15-05-2022
  • Uit
Het stedelijk is open

Foto's: Paul Meuldijk


SCHIEDAM - Het was gisteren een feestelijke dag in Schiedam. Molendag, een grote reünie/opening in het kader van een museum over Wilton-Fijenoord, en het Stedelijk Museum Schiedam dat na een grote renovatie werd heropend.

Staatssecretaris Gunay Uslu had de eer de toegang tot het museum voor het publiek te openen, ook al zal museumdirecteur Anne de Haij dat ongetwijfeld andersom stellen. Nog meer dan voorheen probeert het museum de band met de stad aan te halen. Kapster Ingrid en Isa Lou hielpen samen met burgemeester Cor Lamers de staatssecretaris, die lovende woorden had over 'het stedelijk': "Mijn beeld is dat het museum vrij is, gastvrij en houdt van het ontregelen en kijken wat er mogelijk is, wat er in de samenleving leeft en hoe je die naar binnen kunt halen."

Uslu liet het niet bij het doorknippen van het lint. Zij bekeek het vernieuwde gebouw, zag het werk van Zoro Feigl in de tentoonstelling Zonvonkengesproei  en Van Oerbeest tot rokende croissant met aanwinsten van de afgelopen drie jaar, maar ook oude bekenden als Karel Appel en Jan Schoonhoven. In de ruimte onder het museumplein zag ze het Panorama Schiedam met de belangrijkste historische verhalen van de stad en ook het project Buurtplaatjes van Maarten Bel.

Fotograaf Paul Meuldijk volgde de feestelijke opening en u vindt hierbij in beeld een impressie van de dag door zijn ogen en lens.

Stedelijk Museum Schiedam

Hoogstraat 112, Schiedam

Meer over Stedelijk Museum Schiedam →