Categorieën

Service

Hond gevonden aan de Lange Kerkstraat in Schiedam

Hond gevonden aan de Lange Kerkstraat in Schiedam
112

Hond gevonden aan de Lange Kerkstraat in Schiedam

  • Redactie
  • 16-05-2024
  • 112
Hond gevonden aan de Lange Kerkstraat in Schiedam

Foto: Dierenopvangcentrum Vlaardingen

SCHIEDAM - Dierenopvangcentrum Vlaardingen is op zoek naar de eigenaar van een hond die vrijdagavond opgevangen werd door de politie. De hond, die voor nu de naam Nora heeft gekregen, verblijft momenteel bij een gastgezin.

,,Deze vreselijk knappe en lieve hond is Nora. Zo hebben we haar genoemd, want we weten nog niets van haar”, schrijft Dierenopvangcentrum Vlaardingen op haar Facebookpagina. ,,Afgelopen vrijdagavond laat werd ze door de politie opgevangen, nadat ze al rennend door het centrum van Schiedam stierde.” De hond werd uiteindelijk door de politie opgepikt aan de Lange Kerkstraat in Schiedam.

,,We hadden, gezien de lieve aard van de hond, verwacht dat zich snel een baasje zou melden. Helaas heeft tot op heden niemand zich gemeld of haar herkend. Ze is wel gechipt, maar niet geregistreerd. Onze zoektocht via databases en dierenartsen leidde helaas nog niet naar haar eigenaar. Ze is op nog geen jaar oud geschat, dan is dit wel al een heel avontuur op je jonge leeftijd.”

De hond wordt momenteel opgevangen bij een gastgezin, omdat ze kennelstress ervaart. ,,Nora vond wel dat een kleine herinrichting van de woning nodig was, maar kalmeerde eenmaal in huis al snel. Het gastgezin moet Nora in de ochtend zelfs letterlijk uit bed trekken, als het tijd is voor de eerste ochtendwandeling. Gelukkig zijn onze gastgezinnen toppers met heel veel geduld en liefde.”

Dierenopvangcentrum Vlaardingen doet een oproep: weet iemand iets over deze hond? Ben of ken je de eigenaar? Neem dan contact op met het opvangcentrum via [email protected].