Categorieën

Service

Huisman gaat drieduizend mt kraan bouwen voor BMS

Huisman gaat drieduizend mt kraan bouwen voor BMS
Nieuws

Huisman gaat drieduizend mt kraan bouwen voor BMS

  • Redactie
  • 06-01-2022
  • Nieuws
Huisman gaat drieduizend mt kraan bouwen voor BMS

Tekening van de nieuwe kraan in werking; beeld: Huisman


SCHIEDAM - Huisman gaat een zogenaamde Ringer Kraan van drieduizend mt bouwen voor het Deense BMS Heavy Cranes.

De twee bedrijven tekenden daartoe een contract. Daarin is ook de optie voor levering van een tweede exemplaar opgenomen.

De te bouwen kraan is bedoeld voor werkzaamheden in de windindustrie. BMS gaat met de kraan windturbines plaatsen en rekent op grote hoogtes, zowel op land als offshore. Het nieuwe apparaat krijgt de mogelijkheid om componenten van twaalfhonderd mt tot een hoogte tot 225m te hijsen en zware constructies van drieduizend mt tot op lagere hoogte. Morten Kammer, bestuursvoorzitter van BMS Heavy Cranes: “Met de mogelijkheid om 's werelds grootste turbines onshore te hijsen, kunnen we een steeds belangrijker rol spelen in de ontwikkeling van hernieuwbare, netto-nul energiesectoren."

De kraan is ook zeer geschikt voor werkzaamheden in andere industrieën, aldus Huisman, onder meer doordat deze in componenten is opgebouwd en opnieuw valt te verdelen. "De volledig elektrisch aangedreven kraan helpt de uitstoot te verminderen en verbetert de operationele nauwkeurigheid en energie-efficiëntie, waardoor hij geschikt is voor gebruik in de hernieuwbare energie-industrie." 

Levering van de kraan is gepland voor de tweede helft van 2023. Huisman staat bekend om het leveren van 's werelds grootste kranen.