Categorieën

Service

Huisman ontwikkelt nieuw vijzelsysteem

Huisman ontwikkelt nieuw vijzelsysteem
Nieuws

Huisman ontwikkelt nieuw vijzelsysteem

  • Redactie
  • 01-11-2022
  • Nieuws
Huisman ontwikkelt nieuw vijzelsysteem

(Vlnr) Jürgen Jescheniak, R&D-manager O&K Antriebstechnik; Fabio Campana, productmarketing manager van Bonfiglioli; Grit Nachtigäller, projectingenieur van O&K Antriebstechnik; Marco Cesari, algemeen manager BU Mobile & Wind Solutions van Bonfiglioli; Stefano Callegati, algemeen directeur van O&K Antriebstechnik; Cees van Veluw, productmanager van Huisman; Henk Weterings, technisch directeur van Huisman; foto: Huisman


SCHIEDAM - Huisman zegt een belangrijke mijlpaal te hebben bereikt met een nieuw vijzelsysteem dat in eigen huis is ontwikkeld. Het is bedoeld voor gebruik op de markt voor onder meer windprojecten op zee.

Huisman rondde een test met een tandwielkast in het vijzelsysteem met succes af. Het voldoet daarmee aan een standaard voor de industrie.

Het nieuwe systeem kent een bedrijfseigen, speciaal controlesysteem dat de belastingverdeling van het systeem optimaliseert, met name voor installaties van turbines en fundaties. Huisman sloeg voor de ontwikkeling de handen ineen met O&K Antriebstechnik, een vaste leverancier van het bedrijf, onderdeel van het concern Bonfiglioli.

De test die met succes werd doorlopen bestond uit meerdere bewegingstesten in de testfaciliteit van O&K in het Duitse Hattingen. Na levering van de tandwielkast aan een van de productiefaciliteiten zal Huisman doorgaan met vijzelproeven met volle belading.