Categorieën

Service

HD-Life Community Center vraagt bijstand raad

HD-Life Community Center vraagt bijstand raad
Nieuws

HD-Life Community Center vraagt bijstand raad

  • Redactie
  • 21-02-2024
  • Nieuws
HD-Life Community Center vraagt bijstand raad

Toen het er nog hoopvol aan toe ging: opening in 2021; foto HD-Life Community Center


SCHIEDAM - Het lukt de initiatiefnemers achter het HD-Life Community Center niet om het gemeenschapscentrum dat hen voor ogen staat, van de grond te krijgen. Daarom vraagt het centrum de gemeenteraad om hulp.

Tweeënhalf jaar na de opening van het HD-Life Community Center in Klaverstede aan de De Brauwweg, kreeg voorzitter Stefan Lakhichand van het initiatief, van zijn huisbaas te horen dat de activiteiten gestaakt moeten worden. Dit omdat, aldus Lakhichand, de gemeente de eigenaar van het pand daartoe had gesommeerd, op straffe van een dwangsom als dit niet zou gebeuren. "Dit heeft ons diep geraakt en brengt de voortzetting van ons waardevolle werk in gevaar", aldus Lakhichand.

Zijn ambitie was om in het centrum de hele week door activiteiten te organiseren voor - en door - Schiedammers. "Ons doel was en is nog steeds het dienen van de gemeenschap van Schiedam, in samenwerking met diverse partners, door een breed scala aan maatschappelijke activiteiten te bieden."

Maar al snel na juli 2021 begonnen de problemen. "Wij kwamen in aanraking met Team Vergunning en Handhaving, die de nadruk legde op de bestemming ‘kantoor’ van ons pand. Maatschappelijke activiteiten die bijdragen aan de versterking van de stad, pasten niet in de huidige bestemming."

Ook al is er sindsdien gesproken over een oplossing, die is er niet gekomen. "Ons laatste verzoek, een ontheffing voor zaalverhuur aan bedrijven, ondernemers en organisaties, passend binnen het huidige bestemmingsplan, is zelfs zonder behandeling terzijde geschoven."