Categorieën

Service

IDDF naar kop van Buitenhaven

IDDF naar kop van Buitenhaven
Uit

IDDF naar kop van Buitenhaven

  • Redactie
  • 29-02-2024
  • Uit
IDDF naar kop van Buitenhaven

Foto: Paul Meuldijk


SCHIEDAM - Het IDDF verhuist naar de kop van de Buitenhaven, pal aan de Nieuwe Maas. Vivre Productions, organisator van het tweedaags festival op 31 mei en 1 juni, maakt dat vandaag bekend.

Op het nu vooral braakliggende terrein - gewild bij honden(eigenaars) - is meer ruimte dan op het glasfabriekterrein, dat het aantrekkelijke decor was voor de eerste twee edities van het Schiedamse muziekfestival aan het begin van de zomer. Vivre kan 6500 toegangskaarten verkopen, waar op de glasfabriek maximaal vijfduizend mensen konden genieten van de muziek. 

Organisator Floor Koet verwacht 'zeker op zaterdag' ook het grotere terrein te kunnen uitverkopen. Afgelopen jaar was het festival op zaterdag uitverkocht. Op editie 3 komende zomer zijn op zaterdag BLØF en Krezip de grote trekkers. Op vrijdag zal het publiek vooral komen voor Chef'Special en Rondé. Maar ook Jett Rebel en The Dirty Daddies (op vrijdag) en Joël Borrelli (op zaterdag) zullen hun publiek trekken.

De grotere capaciteit is een factor achter de verhuizing, hemelsbreed pakweg een kilometer. Een andere is dat de ontwikkelingen op het glasfabriekterrein een festival over enkele maanden onmogelijk, of in ieder geval onwenselijk maken. Het terrein aan de Nieuwe Maas is volgens Vivre verder veilig en strategisch gelegen. Er ontbreken de voormalige bedrijfsgebouwen die zeker de eerste aflevering van IDDF flinke mogelijkheden boden om het werk van kunstenaars aan het publiek te tonen, lekker te zitten en een spel te doen. "Maar we gaan nu zeker meer werken met tenten, om leuke dingen te kunnen doen. Denk aan een biertuin of een silent disco", aldus Koet. De horeca was ook bij de afgelopen edities al vooral ondergebracht onder tentzeilen. Koet is opgetogen dat met dit derde festival in aantocht, met een goed lopende voorverkoop, IDDF lijkt uit te groeien tot een vast referentiepunt op de uit-agenda van Schiedam, een gewaardeerd muziek- en ontmoetingsfeest aan het begin van de zomer. "Je begint aan iets en je hoopt dat het aanslaat - en het blijkt goed uit te pakken."

Voor 2025 kijkt Vivre samen met de gemeente Schiedam uit naar een andere locatie.