Categorie├źn

Service

In Schiedam opgenomen Sinterklaaslied is nu te zien

In Schiedam opgenomen Sinterklaaslied is nu te zien
Nieuws

In Schiedam opgenomen Sinterklaaslied is nu te zien

  • Redactie
  • 07-10-2022
  • Nieuws
In Schiedam opgenomen Sinterklaaslied is nu te zien

Een still uit de video; foto: still YouTube


SCHIEDAM - Het Nationaal Sinterklaaslied 2022 dat opgenomen is in Schiedam, is nu te zien op YouTube.

Het is de tweede editie van het Nationale Sinterklaaslied. Jaarlijks brengt Pietenkidz het Nationale Sinterklaaslied met bijpassend dansinstructie uit en zorgt zo voor een nieuwe traditie. In elk dorp, elke stad en iedere school verwelkomen de kinderen Sinterklaas met dit lied tijdens de intochten. Op deze manier verbinden de Pietenkidz alle kinderen in Nederland en België met muziek en dans. Pietenkidz heeft de tweede editie opgenomen in de historische binnenstad van Schiedam in samenwerking met Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen.

Er zijn opnames gemaakt in de Grote of Sint Janskerk, het oude stadhuis en de Bibliotheek Schiedam in de Korenbeurs. Ook zijn er opnames gemaakt in openbare basisschool De Singel. Eigenaresse Rowana Wolff-Koffijberg van Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen: “Geweldig om mee te mogen werken met het Nationale Sinterklaaslied. Wij maakten een choreografie op het vrolijke Sinterklaaslied, waarbij Pietenkidz met veertien kinderen van onze dansschool dansen. We bedachten een choreografie die makkelijk te leren is voor alle kinderen.” In de videoclip krijgen ook burgemeester Lamers, verschillende bewoners en ondernemers, een schipper en de politie een rol.

Vanaf nu kunnen alle kinderen het Nationale Sinterklaaslied met bijbehorende dans oefenen voor de intochten. Op dat moment verschijnt ook het materiaal om leerkrachten van scholen hierbij te helpen.