Categorie├źn

Service

Inbeslagnames, arrestatie en boetes innen tijdens controle

Inbeslagnames, arrestatie en boetes innen tijdens controle
Nieuws

Inbeslagnames, arrestatie en boetes innen tijdens controle

  • Redactie
  • 15-04-2023
  • Nieuws
Inbeslagnames, arrestatie en boetes innen tijdens controle

Foto: politie


SCHIEDAM - De Belastingdienst kon gisteren 44.000 euro innen tijdens een controle op de Buitenhavenweg.

Ook werden er twee auto's in beslag genomen en werd op zes beslag gelegd. Een gecontroleerde weggebruiker werd aangehouden wegens rijden onder invloed.

De controle werd uitgevoerd door de politie, samen met de Belastingdienst en de gemeente Schiedam. De politie ondersteunde vooral, door controle van   voertuigen en de inzittenden voordat de Belastingdienst deze controleerde. Tijdens de actie werd gebruikgemaakt van ANPR-camera's. "Deze werden tactisch neergezet en zodra er een voertuig langs deze camera reed en er een zogenaamde hit op kwam, werd deze opgewacht door onze motorrijder en naar de controleplaats gebracht. Ook reden wij rond met een mobiele ANPR-camera in het dienstvoertuig. Hiermee konden wij ook mobiel voertuigen scannen en bij bijzonderheden meenemen naar de controleplaats", zo legt de politie in een bericht uit.

Een ANPR-camera vergelijkt kentekens die worden gescand met die in het politiesysteem. Wanneer deze overeenkomen volgt er een 'hit'. Dit kan zijn doordat er nog een geldbedrag openstaat of omdat de eigenaar wordt gezocht voor strafbare feiten.

In totaal schreef de politie de volgende bekeuringen:
1x rijden tegen de richting in;
1x rijden zonder helm;
3x rijden zonder autogordel;
2x bij zich dragen van verboden messen;
1x rijden met ongeldig kenteken;
1x rijden zonder rijbewijs;
2x rijden met onverzekerd voertuig.