Categorieën

Service

Inloopbijeenkomst over restwarmte die regio gaat verwarmen

Inloopbijeenkomst over restwarmte die regio gaat verwarmen
Nieuws

Inloopbijeenkomst over restwarmte die regio gaat verwarmen

  • Redactie
  • 05-11-2021
  • Nieuws
Inloopbijeenkomst over restwarmte die regio gaat verwarmen

WarmtelinQ zal in de toekomst restwarmte uit de Rotterdamse haven vervoeren; foto: Gasunie


SCHIEDAM - Wie benieuwd is naar de plannen voor warmtetransportleiding WarmtelinQ en de herinrichtingsplannen na afloop kan op dinsdag 16 november tussen 17.00 en 20.00 uur terecht bij De Kerk van de Nazarener, Zwanensingel 1, Vlaardingen. Gasunie organiseert daar een inloopbijeenkomst voor geïnteresseerden uit Schiedam en Vlaardingen.

Medewerkers geven informatie over het project zelf en de herinrichtingsplannen. De plannen gaan ervoor zorgen dat het groen in Schiedam en Vlaardingen er na afloop van de werkzaamheden weer netjes bijligt. De ontwerpen voor de herinrichting van het groen zijn te zien op de inloopbijeenkomst. Ook is de aannemer die het werk gaat uitvoeren aanwezig om uit te leggen wat er precies gaat gebeuren.

De warmtetransportleiding komt onder de grond te liggen, dus er zijn (graaf)werkzaamheden nodig voor de aanleg. In Schiedam en Vlaardingen vinden die plaats van voorjaar 2022 tot najaar 2023. De beroepsprocedure voor de vergunningen loopt momenteel nog. Ondertussen gaat Gasunie door met de voorbereidingen, zodat het project snel van start kan op het moment dat de vergunningen definitief worden verleend.

WarmtelinQ zal in de toekomst restwarmte uit de Rotterdamse haven vervoeren. Hiermee kunnen woningen en bedrijven in de provincie verwarmd worden. Dat hoeft dan niet meer met aardgas en dat is een belangrijke stap in de energietransitie.