Categorieën

Service

Instanties helpen bij belastingaangifte

Instanties helpen bij belastingaangifte
Nieuws

Instanties helpen bij belastingaangifte

  • Redactie
  • 02-03-2016
  • Nieuws
Instanties helpen bij belastingaangifte
SCHIEDAM - Gemeente Schiedam, Seniorenwelzijn, Stichting Welzijn Schiedam en de Belastingdienst bieden gezamenlijk ondersteuning aan bij het invullen van het belastingformulier. Gratis.

Op 11, 12, 13 en 14 apri helpen speciaal opgeleide vrijwilligers Schiedammers met een klein inkomen bij het invullen van hun aangifte Inkomstenbelasting over 2015. Door een correcte aangifte te doen, kunnen mensen mogelijk (een deel van) door hen gemaakte kosten van de Belastingdienst terugkrijgen. Ook wordt voorkomen dat ze later met een naheffing te maken krijgen.

De gratis Invulhulp is uitsluitend bedoeld voor Schiedammers met een jaarinkomen tot € 29.000 (alleenstaanden) of € 38.000 (gezinnen) die geen inkomsten in box 3 hebben (spaargeld boven de vermogensvrijstelling of beleggingen).

Schiedammers die gebruik willen maken van dit aanbod kunnen zich aanmelden in de week van maandag 21 tot en met vrijdag 27 maart. Een belletje op kantooruren naar de Afsprakenlijn Invulservice Inkomstenbelasting van de gemeente Schiedam, (010) 219 66 66, volstaat.

Wie aangifte Inkomstenbelasting wil doen, moet u beschikken over een DigiD code. Wie moeite ondervindt om deze aan te vragen, kan zich wenden tot de Formulierenbrigade, te vinden aan de Broersvest 110 en bereikbaar via (010) 219 27 00.