Categorieën

Service

Ja, ik wil - twaalf keer in Schiedam

Ja, ik wil - twaalf keer in Schiedam
Nieuws

Ja, ik wil - twaalf keer in Schiedam

  • Ted Konings
  • 15-05-2015
  • Nieuws
Ja, ik wil - twaalf keer in Schiedam

Het huwelijksbootje ging maar amper door de oude sluis tussen Lange Haven en Schie

SCHIEDAM - Twaalf stellen lieten zich vandaag in Schiedam in de echt verbinden. Bij het Stadhuis op de Grote Markt was het een komen en gaan van feestelijke gezelschappen en blozende stellen op de mooiste dag van hun leven. Het was feest in de stad!
Sommigen zal het zijn ontgaan, maar het is een bijzondere dag vandaag, voor hen die van numerieke logica houden: 15 mei 2015, 15-5-15. Plus: het was de vrijdag na Hemelvaartsdag, een dag waarop veel mensen vrij zijn van hun baas. Een prima dag dus om slim te kiezen als trouwdag, met gegarandeerd veel toeloop van vrienden, buren, collega's en bekenden. Op het Dordtse stadhuis spraken zes stellen vandaag hun keus voor elkaar uit, in Rotterdam stapten naar verluidt 53 stellen in het huwelijksbootje.
In Schiedam dus twaalf mooie mannen en vrouwen. Vier stellen kozen voor een wat sobere plechtigheid op het stadskantoor, enkele paren zeiden ja tegen de ambtenaar van de burgerlijke stand - en tegen elkaar - op de 'nieuwe' trouwlocaties die de afgelopen jaren dit samenbindende doel zijn gaan dienen, in dit geval het Stedelijk Museum en museummolen De Nieuwe Palmboom. Tien echtelieden kozen voor elkaar op het stadhuis. Het was er een komen en gaan, tot groot genoegen van de Schiedammers die van hun vrije dag genoten met een gang naar de markt of een kopje koffie of biertje op het terras. Het gejuich, de ballonnen en het gekus - en natuurlijk het nauwelijks aflatende zonnetje - gaven de dag een wel heel feestelijk cachet.