Categorieën

Service

Jaar extra voor ‘hotelverkrachter’ die in Schiedam toesloeg

Jaar extra voor ‘hotelverkrachter’ die in Schiedam toesloeg
Nieuws

Jaar extra voor ‘hotelverkrachter’ die in Schiedam toesloeg

  • Cerberus/Maarten Bakker
  • 10-05-2023
  • Nieuws
Jaar extra voor ‘hotelverkrachter’ die in Schiedam toesloeg

DEN HAAG - Het gerechtshof in Den Haag veroordeelt een 25-jarige man uit Rotterdam tot zeven jaar cel en TBS vanwege de verkrachting of aanranding van twee vrouwen in Schiedam en vier andere vrouwen in Rotterdam en Venlo. Sommige slachtoffers waren minderjarig. Het Openbaar Ministerie had negen jaar cel met TBS geëist.  

De man misbruikte de vrouwen op hotelkamers en in de auto. Hij was door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van zes jaar en TBS met dwangverpleging. Het Openbaar Ministerie eiste bij het gerechtshof in hoger beroep negen jaar cel tegen de zogenaamde hotelverkrachter, ook met TBS. De Rotterdammer ontkende de seksuele delicten. 

De man sloeg in Schiedam op 23 mei en 15 juni 2016 toe. Het eerste slachtoffer werd met geweld tot seks gedwongen. Ze werd tegen haar kaak geslagen. Ook dreigde de verdachte naaktfoto’s en filmpjes van de vrouw op sociale media te plaatsen. Op 15 juni 2016 verkrachtte hij zijn slachtoffer in een hotel in Rotterdam en in een auto in Schiedam. Hij dreigde haar dood te schieten, en greep haar bij de keel. 
  
De rechtbank in Rotterdam veroordeelde de man al in 2018 tot zes jaar cel en TBS. Zie ook dit artikel. Slachtoffers verklaarden toen op de zitting dat hun leven door toedoen van B. in de vernieling was geholpen. Een vrouw had zelfmoord proberen te plegen. Het Openbaar Ministerie eiste bij de rechtbank tien jaar cel en TBS. De rechters maakten daar zes jaar cel van omdat de man verminderd toerekeningsvatbaar was. 

Het gerechtshof laat dat nu niet zo zwaar meewegen. Hij vindt dat B. eigenlijk een celstraf van acht jaar verdient. Omdat het hoger beroep zo lang heeft geduurd, krijgt hij één jaar strafkorting. De zeven jaar cel waartoe hij nu is veroordeeld, heeft hij al voor een belangrijk deel in voorarrest uitgezeten. 

Het gerechtshof bepaalt verder dat de hotelverkrachter zijn slachtoffers duizenden euro’s aan schadevergoeding moet betalen. In totaal gaat het om een bedrag van 38 duizend euro.