Categorieën

Service

Je kunt voetbaltalenten van Sparta Rotterdam zien bij PPSC en Excelsior'20

Je kunt voetbaltalenten van Sparta Rotterdam zien bij PPSC en Excelsior'20
Sport

Je kunt voetbaltalenten van Sparta Rotterdam zien bij PPSC en Excelsior'20

  • Redactie/Schiedammer Online
  • 21-06-2022
  • Sport
Je kunt voetbaltalenten van Sparta Rotterdam zien bij PPSC en Excelsior'20

Training op het veld van PPSC van de 'Onder 18' van Sparta Rotterdam

VOETBAL - De jeugd van de betaaldvoetbalorganisatie Sparta Rotterdam traint komend seizoen in Schiedam op de velden van PPSC en Excelsior'20. Ook zullen er wedstrijden van jeugdteams van Sparta Rotterdam worden gespeeld.

In actie zie je hier Danny Schenkel (midden op de foto, met rode shirt) als trainer van de Onder 18 van Sparta Rotterdam. Dit is niet op de velden van de Rotterdamse betaaldvoetbalclub, maar vandaag op het complex van PPSC in Schiedam. Danny Schenkel (1978) is een oud-betaaldvoetbalspeler. Zo speelde hij precies 150 competitiewedstrijden voor Sparta Rotterdam. Ook kwam de verdediger onder meer uit voor Telstar, Willem II en AEK Larnaca. Tegenwoordig is hij trainer. De afgelopen drie jaar was hij dat voor Ajax Vrouwen. Hij is als trainer overgestapt naar Sparta Rotterdam, waar hij het komende seizoen de Onder 18 gaat trainen. Danny Schenkel is deze en volgende week met zijn spelers te zien bij PPSC (driemaal per week), daarna is het een maand vakantiepauze, waarna de trainingen weer verdergaan in Schiedam. 

Jong Sparta Rotterdam is gisteren begonnen met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Onder aanvoering van trainer Geert Arend Roorda werd maandag op Thurlede bij PPSC de eerste training afgewerkt. Jong Sparta eindigde vorig seizoen op de vijfde plaats in de Tweede Divisie. 

De reden dat de Rotterdamse club met trainingen uitwijkt naar PPSC, is dat op 'Het Kasteel' de kunstgrasmat vervangen is door echt gras. In de toekomst zal getraind gaan worden op het complex in Nieuw Terbregge in Rotterdam. Daar wordt momenteel verbouwd, waardoor er in Nieuw Terbregge nu alleen plaats is voor de training van de selectie van de hoofdmacht. Aanstaande vrijdag begint de hoofdmacht aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Sparta Rotterdam woont ook in bij Excelsior'20
Sparta Rotterdam maakt overigens ook gebruik van het complex van Excelsior'20. De betaaldvoetbalorganisatie komt met de Onder 13, Onder 14, Onder 15 en Onder 16 doordeweeks van 15.00 tot 17.00 trainen bij Excelsior'20. Op zaterdagen worden er ook wedstrijden gespeeld bij Excelsior'20. 

Voetbalvoorzitter George Leuver leidde zaterdagochtend tien jeugdtrainers van de Sparta BVO rond. "Ze noemen ons complex de Schiedamse Herdgang. Wat een schitterend compliment om vergeleken te worden met het trainingscomplex van PSV dat midden in de bossen ligt. Voor ons een bewustwordingsmoment dat we echt een schitterend complex hebben in een bosrijke omgeving", schrijft George Leuver op de website van Excelsior'20. 

In principe duurt het 'inwonen' van Sparta Rotterdam met trainingen en wedstrijden van de jeugdteams een jaar lang. "Iedere competitiezaterdag zullen er twee wedstrijden bij Excelsior'20 te zien zijn. De meeste van die wedstrijden zullen om 18.00 uur beginnen", aldus Leuver.