Categorieën

Service

Joke Gaasbeek, oud-rector gymnasium, is overleden

Joke Gaasbeek, oud-rector gymnasium, is overleden
Onderwijs

Joke Gaasbeek, oud-rector gymnasium, is overleden

  • Redactie/De Schiedammer Online
  • 17-04-2023
  • Onderwijs
Joke Gaasbeek, oud-rector gymnasium, is overleden

Deze foto maakte Joke Gaasbeek tijdens een ochtendwandeling in de mist aan het strand van Hoek van Holland


SCHIEDAM - Drs. Joke Gaasbeek, oud-rector van het Stedelijk Gymnasium Schiedam, is vrijdag jongstleden overleden.

Joke Gaasbeek (1950) hoorde in juni afgelopen jaar dat zij ziek was. Joke en de doktoren zijn de strijd tegen de slopende ziekte die haar trof aangegaan, maar uiteindelijk is die strijd verloren, binnen een jaar nadat de diagnose van kanker bij haar was vastgesteld.

Joke Gaasbeek studeerde biologie aan de Universiteit Utrecht. Ze studeerde er in 1974 af. In datzelfde jaar begon zij haar loopbaan in het onderwijs in Vlaardingen als docent biologie aan het Groen van Prinstererlyceum, waar zij gedurende drie jaar werkte. In 1997 trad zij in dienst van het Stedelijk Gymnasium Schiedam. Zij was er rector, zestien jaar lang.

Naast haar werk heeft zij zich op meerdere manieren als vrijwilliger ingezet voor de samenleving. Zo was zij sinds februari 2015 tot heden secretaris van de stichting Voedselbanktuinen Schiedam. Sinds december 2018 tot heden was zij bovendien voorzitter van Humanitas Nieuwe Waterweg-Noord.

In de buurt waar Joke Gaasbeek woonde, Kethel-Oost, en ook in andere buurten en wijken in Schiedam zette zij zich onder meer in voor het groen en de natuur in de buurt. In mei 2022 was zij erg boos op de gemeente, die de wilgen liet knotten tijdens het broedseizoen. "Het broeden van de vele vogels wordt hiermee ernstig verstoord. Dit is een ongehoorde actie, die onmiddellijk moet stoppen." In deze oproep aan de gemeente was zij - zoals we haar hebben leren kennen - kort maar krachtig. 

Ze laat haar echtgenoot Aart, twee kinderen en kleinkinderen achter.

Stedelijk Gymnasium Schiedam

Valeriusstraat 31, Schiedam

Meer over Stedelijk Gymnasium Schiedam →