Categorieën

Service

Jumbo gaat samenwerken met Duitse concurrent

Jumbo gaat samenwerken met Duitse concurrent
Nieuws

Jumbo gaat samenwerken met Duitse concurrent

  • Redactie
  • 29-04-2021
  • Nieuws
Jumbo gaat samenwerken met Duitse concurrent

Foto's: Jumbo


SCHIEDAM - Jumbo Shipping en SAL Heavy Lift bundelen hun krachten. Het Schiedamse bedrijf en zijn Duitse branchegenoot vormen een joint-venture onder de naam Jumbo-SAL-Alliance.

De twee bedrijven in het zware(zee)transport hebben hun vloot en alle commerciële activiteiten per 15 april samengevoegd, zo stellen ze. Begin deze maand keurde de Duitse mededingingsautoriteit het samengaan goed. De twee bedrijven houden hun hoofdkantoor, in Schiedam en in Hamburg. Ze benadrukken op eigen benen te blijven staan en ook onder eigen naam actief te blijven.

"Dit biedt meer geografisch bereik en commerciële capaciteit." De joint-venture is inclusief agenten aanwezig in meer dan twintig landen en biedt één aanspreekpunt voor klanten. Hij beschikt over dertig schepen met een hijsvermogen tot drieduizend ton. Het gaat volgens Jumbo-SAL-Alliance om de grootste vloot in de sector. Die verzekert klanten volgens de samenwerkende bedrijven van 'beschikbaarheid, flexibiliteit en de juiste transportkeuze'.

Managing director Michael Kahn van Jumbo noemt de joint-venture een grote stap voor beide bedrijven. “In de afgelopen jaren werd het steeds duidelijker dat de voordelen van samenwerking zwaarder wegen dan de traditionele manier van zakendoen. Ons klantenbestand en onze belangen zijn veranderd en om een effectieve wereldspeler in ons werkgebied te blijven, moet je je altijd aanpassen en innoveren. Niet alleen op technisch vlak, maar ook op commercieel vlak."