Categorieën

Service

Kandelaarbrug staat al veel te lang open

Kandelaarbrug staat al veel te lang open
Nieuws

Kandelaarbrug staat al veel te lang open

  • Kor Kegel
  • 08-07-2020
  • Nieuws
Kandelaarbrug staat al veel te lang open

Al wekenlang staat de fietsbrug open, nadat er een vrachtwagen overheen wilde... Foto: provincie Zuid-Holland

SCHIEDAM – Al twee maanden staat de Kandelaarbrug continu open om de scheepvaart vrije doorgang te geven, maar voor fietsers is daarmee een aantrekkelijke verbinding komen te vervallen, klaagt Martijn van der Veen. De Kandelaarbrug is een gewilde route voor woon-werkverkeer en recreatie in Midden-Delfland.
Vorig weekend zou de brug worden hersteld, maar dat kon door de harde wind niet doorgaan. Een grote kraan kon niet worden geplaatst.
De Kandelaarbrug had aanzienlijke schade nadat er in april een vrachtwagen overheen had willen rijden.  

Maar komend weekend wordt een nieuwe poging tot reparatie ondernomen, laat de provincie Zuid-Holland weten. "Het herstel duurde langer dan de bedoeling was door het aanvragen van de vergunningen die nodig zijn. Ook moest er materiaal besteld worden dat op maat gemaakt moest worden", is het relaas. 
Indien het weer het toelaat, wordt het herstel opgepakt van vrijdagavond om acht uur tot zondagavond om zeven uur. Na de werkzaamheden is de brug weer beschikbaar voor fietsers en wandelaars." 

Tijdens de werkzaamheden is de Rotterdamseweg gestremd en is Zweth niet bereikbaar. Het parkeerterrein van restaurant Aan de Zweth is alleen bereikbaar vanuit Rotterdam. Auto- en fietsverkeer worden omgeleid met borden. Woningen vanuit Delft blijven bereikbaar tot de brug. Ook de Delftse Schie is tijdens de werkzaamheden gestremd.  

Martijn van der Veen: “De fietsbrug vormt een belangrijke schakel in woon-werkverkeer en voor recreatief gebruik uit aangrenzende gemeenten. Het betreft een fietsbrug. Als de Spangensebrug twee maanden defect is, worden er in Rotterdam raadsvragen gesteld en komt misschien zelfs de Tweede Kamer in het geweer. Nu verloopt alles zonder dat er enige aandacht aan besteed is.”