Categorieën

Service

Karrevracht aan prijzen voor miss-en uit onze regio bij Miss World

Karrevracht aan prijzen voor miss-en uit onze regio bij Miss World
Uit

Karrevracht aan prijzen voor miss-en uit onze regio bij Miss World

  • Redactie
  • 27-10-2023
  • Uit
Karrevracht aan prijzen voor miss-en uit onze regio bij Miss World


SCHIEDAM - De meeste prijzen kaapten de Schiedams/Vlaardingse missverkiezingdeelneemsters Cheyenne den Dikkenboer en Marsha Lispet weg, tijdens Miss World Nederland 2023. 

‘Miss’ werden ze niet, ook al kwam Den Dikkenboer in de buurt: zij werd ‘tweede runner-up’, dus derde in de missverkiezing. Winnares werd de achttienjarige Jane Knoester uit Den Haag.

Opvallender was de rol die de twee dames speelden bij de zes ‘challenges’ (uitdagingen, red.) die rond de missverkiezing afgelopen dinsdag in Amsterdam werden georganiseerd. Den Dikkenboer won er twee, en Lispet won er twee. 

Voor Den Dikkenboer ging dat om de challenges Sport en Topmodel, voor Lispet om ‘Beauty with a purpose’ (schoonheid met een doel, red) en ‘Head to Head’. Ze vertelde er zelf over op Schie-radio dat de eerste ging over het opzetten en uitvoeren van projecten die een steentje bijdragen aan de maatschappij. Dat paste haar naar eigen zeggen goed: “Ik ben pedagoog en ik heb me ingezet voor jongeren en jongvolwassenen met depressiviteit.” Ze maakte er een podcast over. 

‘Head to Head’ bevroeg de kennis van de deelnemers aan de missverkiezing: of ze iets wisten van geschiedenis en of ze konden beargumenteren en debatteren. Bijzonder, vond Lispet, dat ze de challenges die draaiden om kennis en intelligentie, en om een bijdrage zijn aan de maatschappij, won. "We hebben echt staan knallen."

Zij besloot niet verder te gaan in de Miss Worldverkiezing, ook al lag de uitnodiging er om ‘de meiden van volgend jaar te gaan coachen’, maar zich te richten op haar opleiding tot Aandachtsfunctionaris Kindermishandeling. Cheyenne den Dikkenboer kan nog wel een rol spelen in de verkiezing; zij staat als nummer drie paraat als de andere twee kandidaten onverhoopt uit mochten vallen.

Afgelopen zomer bevroeg Herman van Nieuwenhuizen de twee in een uitgebreid interview; zie hier voor zijn artikel.