Categorieën

Service

Kerstvieringen in Schiedam veelal online

Kerstvieringen in Schiedam veelal online
Gezond

Kerstvieringen in Schiedam veelal online

  • Redactie
  • 24-12-2021
  • Gezond
Kerstvieringen in Schiedam veelal online

SCHIEDAM - De kerstvieringen in de Schiedamse kerken zijn veelal afgelast of niet in persoon bij te wonen. 

In ieder geval de kerstnachtvieringen zijn uitgesloten van publiek. Zodadelijk begint in de Liduinabasiliek de kerstnachtmis, die online te volgen is op https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos.

Ook de vieringen morgen en overmorgen in dezelfde kerk (10.00 uur) zijn op deze wijze te volgen. Bij die vieringen kunnen wel mensen aanwezig zijn; de parochie heeft besloten niet meer dan vijftig mensen toe te laten en reserveren is nodig. De kans is groot dat de vieringen al zijn ‘volgeboekt’.

In de Jacobuskerk in Kethel is morgen om 11.00 uur een kerstviering. Reserveren is voor deelname nodig.

De diensten in de Grote of St.-Janskerk zijn alleen online te volgen, via dit digitale adres: https://www.facebook.com/109357640436928/posts/656945335678153/?d=n.

De kinderkerstnachtviering begon om zeven uur is al afgelopen, maar kan via dit adres worden teruggekeken. Vanavond om tien uur begint de kerstnachtdienst. De kerstmorgendienst begint morgen om tien uur.

“We zullen het samenzijn en samen zingen enorm missen, maar hopen een klein beetje kerstgevoel bij u thuis te kunnen brengen, door alle livestreams die u online kunt bijwonen”, aldus de geloofsgemeenschap. Voor verdere details en de toegang tot alle livestream uitzendingen kunt u op de website terecht: https://pkngrotekerkschiedam.nl.

De Vrijzinnigen Schiedam, kerkend aan de Westvest 90, heeft de kerstviering geannuleerd. Via de site https://www.vrijzinnigenschiedam.nl is onder meer een bemoedigend woord te zien en horen van dominee Ivo de Jong.

In de Plantagekerk van de Hersteld Hervormde Gemeente is vanaf acht uur vanavond de kerstnachtdienst. Die is online te volgen. Morgen Eerste Kerstdag is de viering om tien uur, net als op Tweede Kerstdag. Deze vieringen zijn wel in persoon bij te wonen. Op Eerste Kerstdag is er een kerstfeestviering om half vier. Op Tweede Kerstdag is er op dezelfde tijd een reguliere viering. Zie verder: http://www.hhg-schiedam.nl.

De Nederlands Gereformeerde Kerk aan de Westvest 30 houdt alleen online vieringen. Meer informatie is hier te vinden: https://ngk-schiedam.nl/cms/index.php/nieuws.

In de oud-katholieke kerk op de Dam worden geen kerstvieringen gehouden. De gemeenschap verschaft informatie hier: https://schiedam.okkn.nl.