Categorie├źn

Service

Ketel One verkoopt goed

Ketel One verkoopt goed
Nieuws

Ketel One verkoopt goed

  • Redactie
  • 05-02-2022
  • Nieuws
Ketel One verkoopt goed

SCHIEDAM - Ketel One, de wodka van Nolet, verkoopt goed. De omzet van de Schiedamse wodka lag in het tweede halfjaar van 2021 ruim eenvijfde hoger dan in dezelfde maanden in 2020. 

Dit blijkt uit cijfers die bekend zijn gemaakt door Diageo, het grootste drankenconcern ter wereld (omzet afgelopen halfjaar 9,6 miljard euro). Het Britse bedrijf, dat merken voert als Johnnie Walker en Smirnoff, meldt 21 procent meer te hebben omgezet met de verkoop van Ketel One. Die groei komt voort uit zowel meer verkochte liters (tien procent groei) als hogere prijzen. Daarmee doet Ketel One het veel beter dan bijvoorbeeld Smirnoff, waarvan zelfs minder werd verkocht.

Opmerkelijk genoeg doet de ‘klassieke’ Ketel One het beter dan zijn gekruide zusjes en broertjes. In genoemde cijfers is de productgroep Ketel One Botanical inbegrepen. 

De familie Nolet en Diageo besloten in 2008 samen een nieuw bedrijf op te richten (Ketel One Vodka) dat de Schiedamse wodka ging verkopen. Beiden kregen daarin een belang van vijftig procent. Diageo betaalde Nolet daar negenhonderd miljoen euro voor. Beide bedrijven profiteren nu van het verkoopsucces van de wodka. 

Volgens Diageo profiteert het van toegenomen consumptie van sterke drank thuis, als gevolg van de pandemie. Het bedrijf boekte in de laatste zes maanden van afgelopen jaar zestien procent meer omzet dan in dezelfde maanden een jaar eerder.