Categorieën

Service

Kijken, ruiken en proeven op Food Experience Day

Kijken, ruiken en proeven op Food Experience Day
Onderwijs

Kijken, ruiken en proeven op Food Experience Day

  • Advertentie
  • 13-01-2023
  • Onderwijs
Kijken, ruiken en proeven op Food Experience Day

VLAARDINGEN - Op zaterdag 28 januari zet de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen tussen tien en twee uur de deuren open voor iedereen die geïnteresseerd is in food en eens een kijkje wil nemen in dit bijzondere gebouw waar opleiden en praktijk naast en door elkaar lopen.

Vernieuwend onderwijs

De FIA is een regionaal samenwerkingsverband voor de regio Rijnmond, dat zo’n acht jaar geleden in het leven is geroepen en steeds meer vorm krijgt. Foodbedrijven, waaronder bakkerijen, bundelen binnen de FIA de krachten met het mbo- en hbo-onderwijs om er zo voor te zorgen dat er voldoende nieuwe productiemedewerkers worden opgeleid en we werken aan imagoverbetering. Dat gebeurt door vernieuwend onderwijs te bieden waarbij het bedrijfsleven de lead heeft.

Lentiz, Albeda en Inholland en foodbedrijven

Hoe we dat doen, laten we op 28 januari zien tijdens de Food Experience Day. Diverse foodbedrijven uit de regio presenteren zich. Bezoekers kunnen in gesprek gaan met directeuren, managers en productiemedewerkers. We laten zien hoe onze bedrijven inelkaar steken en hoe leuk het is om in de food-/bakkerijsector te werken. Studenten en docenten van de FIA-opleiders Lentiz, Albeda en Inholland zijn aanwezig en laten in de diverse praktijkruimtes zien hoe het ‘nieuwe’ onderwijs vorm krijgt.

Kijkje in de keuken

Het IJscentrum is ook open en verrast de bezoekers door te laten zien hoe je het lekkerste ambachtelijke ijs maakt. Essensor neemt ons mee in de wereld van sensorisch onderzoek door het aanbieden van smaak- en reuktesten en Sococo biedt ons letterlijk een kijkje in de keuken van ‘koffie met een sociaal verhaal’.

Kom langs!

Kom dus op 28 januari kijken, ruiken en proeven tijdens de Food Experience Day in de Food Innovation Academy aan de Eerste Industriestraat 1 in Vlaardingen. Meer informatie is te vinden op I: www.foodinnovationacademy.nl.

Lentiz Life College

Parallelweg 401, Schiedam

Meer over Lentiz Life College →