Categorieën

Service

Nexus verliest afscheidswedstrijd Kim Majoor nipt

Nexus verliest afscheidswedstrijd Kim Majoor nipt
Sport

Nexus verliest afscheidswedstrijd Kim Majoor nipt

  • Redactie/Nexus
  • 10-06-2024
  • Sport
Nexus verliest afscheidswedstrijd Kim Majoor nipt


KORFBAL - De laatste wedstrijd van het veldseizoen in het korfbal stond in het tegen van het afscheid van Kim Majoor. Tegenstander Korbatjo deelde geen cadeautje uit, en won. 

Na 24 jaar in het eerste van s.s.c. Harga en later Nexus, speelde Majoor niet alleen de laatste wedstrijd in dit seizoen, maar uit haar hele korfbalcarrière. “Een moeilijke keuze”, aldus Majoor, “maar voor de rust in het gezin, met drie opgroeiende kinderen, is het goed. Toch zal ik het zeker gaan missen.” Ook Nexus zal haar als vaste kracht van het eerste team gaan missen. "Kim was iemand die er altijd voor de volle honderd procent voor ging en een lastige dame om tegen te spelen. Met een goed afstandsschot, een gevaarlijke doorloopbal en fysiek sterk verdedigen wist ze het menig dame moeilijk te maken", aldus de club. Majoor zette zich ook in voor allerlei andere activiteiten bij de club.

Met veel publiek, waaronder oud-spelers en -trainers, en een heerlijk zonnetje, beloofde het een mooie middag te worden. Nexus begon goed aan de wedstrijd. Met een ver afstandsschot wist Noah Poppelier de score van de wedstrijd te openen. Korbatjo antwoordde hier direct op met een tegengoal. Daarna was het de beurt aan het andere vak van Nexus. Dionne van Dijk wist Nexus weer op voorsprong te brengen met een mooie doorloopbal. Nexus bleef goed combinatiespel spelen en was zuiver in de afronding. Met onder andere drie goals van de goed spelende Dante Bernard pakte Nexus een voorsprong van vijf doelpunten (10-5). In de laatste tien minuten van de eerste helft raakten de spelers van Nexus de scherpte kwijt en wist de ploeg uit Oud-Beijerland het verschil terug te brengen naar 10-7 met rust, waardoor er nog van alles mogelijk was in de tweede helft.

Na rust opende opnieuw Nexus de score, maar het goede niveau van de eerste twintig minuten van de wedstrijd wist Nexus niet meer te halen. Suthes Balasooriyan moest in de aanval plaatsmaken voor de afzwaaiende Stefan Bohm, die goed stond te rebounden. Helaas wist Nexus de korf een stuk minder goed te vinden en voelde Korbatjo dat er nog iets mogelijk was. Doelpunt voor doelpunt kwam Korbatjo terug naar 11-11. Het beloofde een spannende laatste tien minuten te worden. Emma de Vette kwam nog in de ploeg bij Nexus en daarna vond de welverdiende publiekswissel plaats bij een stand van 15-15. Kim Majoor werd gewisseld voor haar zusje Dionne van Dijk, onder een luid applaus en de rood zwarte rook van de fakkels. Het was een mooi einde aan haar lange korfbalcarrière.

In de laatste minuten van de wedstrijd werd er nog over en weer een keer gescoord. En in het laatste fluitsignaal wist een heer van Korbatjo de korf nog een keer te vinden, waardoor de eindstand bepaald werd op 16-17. Hierdoor had Korbatjo ook gezorgd voor handhaving in de Tweede Klasse. Doordat de andere wedstrijd in de poule, tussen Trekvogels en Thor, al eerder op de dag gespeeld was, wist Nexus al voor de wedstrijd dat het ook volgend seizoen Tweede Klasse speelt. 

“We hadden graag meegedaan voor de bovenste plaatsen deze veldcompetitie, maar de realiteit was dat we alle zeilen nog bij moesten zetten om niet te degraderen. Dan volgend seizoen maar weer strijden voor promotie”, aldus coach Mario Bernard, die er nog een  jaartje aan vastplakt in het Schiedamse.