Categorie├źn

Service

Kinderboekenweek wordt afgesloten met feest

Kinderboekenweek wordt afgesloten met feest
Uit

Kinderboekenweek wordt afgesloten met feest

  • Advertorial
  • 10-10-2022
  • Uit
Kinderboekenweek wordt afgesloten met feest

Tijdens de Kinderboekenweek vonden allerlei groene activiteiten plaats; illustratie: Aron Dijkstra


SCHIEDAM - Nog tot en met 16 oktober is er buiten van alles te beleven in de natuur, want de Kinderboekenweek is dit jaar G-Ga-Groen! De natuur is overal om ons heen en buiten is er van alles te ontdekken en te doen. Er zijn heel veel boeken die kinderen helpen een echte natuurheld te worden. Samen met de bomenridders gaat de Bibliotheek Schiedam er in de Kinderboekenweek alles aan doen om de boom te redden.

Tijdens de Kinderboekenweek vonden allerlei groene activiteiten plaats om de zieke geluksboom van de bibliotheek te redden. De aftrap werd verzorgd door de Bomenridders, die strijden voor het behoud van bomen en ander groen in de stad Schiedam. Ze hebben een geheimzinnig kistje gevonden met een brief uit 1275 en denken dat dit kistje het medicijn bevat voor de geluksboom. Kinderen kunnen de bibliotheek helpen het stevige cijferslot te kraken door een spoedcursus Bomenridder te volgen. Aan het eind worden de kinderen zelfs geridderd!

De afsluiting van de Kinderboekenweek wordt dit jaar een Gi-Ga-Groen feest op vrijdagavond 14 oktober. Kinderen (van zeven tot twaalf jaar) kunnen dan oefenen met zwaardvechten als een echte ridder of een bijenhotel knutselen. Anderen kunnen leren hoe je je oude kleren kunt ‘pimpen’ of ze gaan lekker een dansje doen in de silent disco. Tijdens het G-Ga-Groene eindfeest zal actualiteitenprogramma Onder Ogen van Schie TV een speciale thema-uitzending over de Kinderboekenweek uitzenden. Alle activiteiten zijn gratis, maar de kinderen moeten zich wel van tevoren opgeven via de website I: www.debibiotheekschiedam.nl.

Bibliotheek Schiedam

Lange Haven 145, Schiedam

Meer over Bibliotheek Schiedam →