Categorieën

Service

Kinderen worden uitgedaagd bij gratis outdoorevenement

Kinderen worden uitgedaagd bij gratis outdoorevenement
Uit

Kinderen worden uitgedaagd bij gratis outdoorevenement

  • Redactie
  • 05-09-2023
  • Uit
Kinderen worden uitgedaagd bij gratis outdoorevenement

SCHIEDAM - De weersverwachting voor zaterdag zijn prima. Een mooie dag om lekker buiten bezig te zijn. Helaas blijven dan toch veel kinderen binnen. Om alle meiden en jongens tussen de 4 en 14 jaar toch lekker buiten bezig te laten zijn organiseert de Scouting Tono-groep het gratis Kids Powerrr Event.

Op zaterdag 9 september staan tussen 11:00 uur en 14:30 uur de poort van voormalige boerderij Landvreugd aan de Sweelinckingel in Groenoord-Zuid wijd open. Meisjes en jongens tussen de 4 en 14 jaar kunnen dan zo binnen lopen op het terrein van de Scouting Tono-groep. Daar kunnen de kinderen verschillende uitdagingen aan gaan, zoals een hindernisbaan doen, boogschieten, een bungyrun doen of het water van de Sweelincksingel oversteken met behulp van een touwbrug.

Wat lekkers te eten is er ook. Dat moeten de meisjes en jongens dan wel zélf klaar maken boven een kampvuur. Uiteraard met hulp van de vele vrijwilligers. Ook is er een uitrust/hangplek en een blote-voetenpad.

De Scouting Tono-groep organiseert het Kids Powerrr Event vooral om de kinderen tussen de 4 en 14 jaar lekker buiten bezig te laten zijn. “Kinderen zitten al een hele week op school, en thuis zijn ze eigenlijk net te vaak bezig met telefoon of spelcomputer. Het is juiste zo leuk om lekker buiten bezig te zijn”, zo legt Nathalie Doek uit. Zij is een van de vrijwilligers die het Kids Powerrr Event georganiseert hebben. “We willen het juist zo laagdrempelig mogelijk maken. Met behulp van heel wat vrijwilligers hebben we het gratis kunnen houden. Voor ouders die mee komen is er ook nog koffie of thee”.

Het terrein van de Scouting Tono-groep is te vinden aan de Sweelincksingel, achter het Stedelijk Gymnasium en achter in de wijk achter de Dirk van den Broek aan de Laan van Bol’es. Inschrijven is niet verplicht, maar wel handig en kan via www.scoutingtono.nl/kidspowerrrevent. Hier is ook meer informatie te vinden.