Categorieën

Service

Klantgegevens op straat bij Caiway

Klantgegevens op straat bij Caiway
Nieuws

Klantgegevens op straat bij Caiway

  • Redactie
  • 07-12-2022
  • Nieuws
Klantgegevens op straat bij Caiway

SCHIEDAM - Caiway meldt dat het getroffen is door een datalek. Belangrijke informatie van klanten ligt op straat.

Afgelopen maandag stelde de aanbieder van internetdiensten en tv vast dat gegevens van klanten van Caiway Mobiel een dag eerder uit de bestelomgeving waren ontvreemd. Dat is volgens het bedrijf een criminele daad. "Het gaat om namen, adressen, e-mailadressen, geboortedata, telefoonnummers en bankrekeningnummers", aldus het bedrijf, met name dus van mensen die een bestelling hadden geplaatst bij de dochteronderneming van het bedrijf die mobiele telefonie aanbiedt. Van hoeveel mensen de gegevens zijn gestolen is nog niet duidelijk. "Maar het gaat om een deel van onze klanten die een mobiel abonnement bij ons hebben, vermoedelijk enkele tienduizenden."

Caiway adviseert de klanten om 'alert te zijn op mogelijke e-mail- en telefoonfraude'. "Een combinatie van verschillende persoonsgegevens kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor identiteitsfraude en phishing."

Bij de hack zijn geen wachtwoorden, creditcardgegevens en klantnummers gestolen. Het is voor klanten daarom niet nodig om wachtwoorden te wijzigen, aldus Caiway. Dat stelt ook dat klanten waarvan de gegevens betrokken zijn in het datalek, persoonlijk worden geïnformeerd, via e-mail. 

Verder is de Autoriteit Persoonsgegevens is op de hoogte gebracht. Cybersecuritydienstverlener Tesorion is ingeschakeld om alle benodigde maatregelen te nemen. "Ook is er nauw contact met politie en justitie", aldus Caiway. De bestelpagina’s van Caiway Mobiel zijn tijdelijk niet beschikbaar.  

Caiway stelt ook ervan op de hoogte te zijn dat 'een specifiek Twitter-account zegt meer informatie te hebben over de datadiefstal'. "Dit wordt meegenomen in het onderzoek. Dat onderzoek loopt op dit moment nog."