Categorie├źn

Service

Knuffels Sofie gaan naar landelijke en lokale doelen

Knuffels Sofie gaan naar landelijke en lokale doelen
Uit

Knuffels Sofie gaan naar landelijke en lokale doelen

  • Redactie
  • 12-01-2018
  • Uit
Knuffels Sofie gaan naar landelijke en lokale doelen
SCHIEDAM - Nog één keer alle hens aan dek voor Sofie en haar duizenden knuffelbeesten. 

Een flink deel van de tienduizend knuffels die acteerden in Kleine Sofie en Lange Wapper wordt morgen ingepakt en zo 'verzendklaar' gemaakt om op pad te gaan naar tien geselecteerde goede doelen. Vierduizend poppen blijven deeluitmaken van de 'troupe' en gaan mee op tournee door het land, later in het jaar.

Spelers, medewerkers en vrijwilligers van Theater aan de Schie en De Stokerij gaan aan het werk.De knuffels zijn door textielverzorger LIPS+ schoongemaakt.

Tot de goede doelen die de poppen ontvangen behoort stichting Best die onder andere activiteiten organiseert voor het Sophia Kinderziekenhuis. Humanitas, Europa Kinderhulp, Zending over Grenzen en het Leger des Heils zijn de andere grote landelijke organisaties die er voor zorgen dat de knuffels goed terechtkomen.

Joël Batenburg, voorzitter Europa Kinderhulp voor de regio Zuid-Holland: “Het doneren van knuffels aan goede doelen vind ik een ontzettend mooi gebaar. Er zijn veel gelegenheden waarbij wij kansarme kinderen uit heel Europa een groot plezier doen met een eigen knuffel als cadeautje."

Morgen worden ook de namen van de Schiedamse organisaties die de speelgoedpoppen onder hun achterban gaan verdelen bekendgemaakt. Dat gebeurt rond twee uur morgenmiddag in het Theater aan de Schie.