Categorie├źn

Service

Kom springen en swingen!

Kom springen en swingen!
Uit

Kom springen en swingen!

  • Advertentie
  • 08-04-2023
  • Uit
Kom springen en swingen!

SCHIEDAM - Heb jij al plannen voor Koningsdag? Schiedam Centrum heeft volop leuks. Trommel je familie en vrienden op en maak je eigen Oranjeprogramma.

"Natuurlijk begin je de dag met het halen van wat lekkers voor bij de thee", zegt Centrummanager Pim. "Dat is toch altijd het moment om al een beetje sfeer te proeven. Door de straten klinken de vrolijke noten van de Jeugd- en Rijnmondband, dat smaakt naar meer."

Of je nu alleen een oranjesoes haalt of heel de dag blijft. Het rood, wit, blauw versierde centrum maakt zich op voor vele bezoekers. Speciaal voor deze dag is het Oranjeprogramma en de plattegrond te vinden op een aparte site I: koningsdagschiedamcentrum.nl 

Trek je eigen plan

Voorzitter Maurice geeft aan, dat er op donderdag 27 april naast de hebbedingetjes op de Vrijmarkt ook veel aanbiedingen zijn in de winkels. "Het is de combinatie van doorgewinterde en kleine ondernemers in de dop die het zo leuk maakt. Ook de slinger die we samen met de muziek- en theateracts maken rond winkelcentrum Passage Schiedam sluit super op elkaar aan. Natuurlijk dagen we ook iedereen op de Hoogstraat weer uit voor het ongeëvenaarde spijkerbroekhangen."

Kunst op Koningsdag

Deze dag maken kinderen toch wel de dienst uit. Er is dan ook van alles te doen. Van kunstzinnig tot sportief aan iedereen is gedacht. Eventmanager Kitty somt op: "Krijt je eigen kunstwerk bij de Appelmarkt, doe mee met een bijzondere act tussen de Vrijmarktkleedjes of maak een koninklijke broche in het Kinderpaleis in de Grote Kerk. We zijn benieuwd naar jouw werk! Kijken bij de 'echte' kunstenaars van AKCS is natuurlijk ook leuk, zij staan met ezels langs de kade van de Lange Haven."                       

Actie in het Kinderpaleis

"Liever springen tot grote hoogte? Ook dat kan. In de tuin van de Grote kerk aan de Lange Kerkstraat staat het gevaarte paraat. Haal binnen je strippenkaart en leef je uit met de Oud Hollandse spelen. Geniet van de optredens van Balletstudio- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen en swing mee met de DJ.  Sluit af met mooi versierde poffertjes. Dat heb je na al die actie wel verdiend! Je ouders parkeer je gewoon in een strandstoel van S'DAM, heerlijk plekkie hoor."

Alles bij elkaar

Binnenkort krijgt iedereen een flyer in de bus met daarop alle info over de activiteiten. Al eerder nieuwsgierig? Check dan de site, je vindt er ook alle voorwaarden voor de Vrijmarkt. Met de handige plattegrond achterop de flyer kun je precies zien waar jij bij wilt zijn. In het centrum ligt alles lekker dicht bij elkaar.

Muziek

"Puf, als je alles gezien en gedaan hebt, even uit op één van de terrassen met live muziek en geniet op de Grote Markt van Harpe Davids, Bigband Cross Over en de Rijnmondband 3. Veel horeca ondernemers hebben een speciale kaart met Koningsdag, dus niemand hoeft te koken, perfect toch?", sluit Pim af.

Doe mee!

Koningsdag is een initiatief van ondernemers in de binnenstad. Wil je ook schilderen, optreden of helpen?  Meld het dan even via E: [email protected]. Tot ziens op Koningsdag in Schiedam Centrum!

DNT Snelservice

Hogenbanweg 53, Schiedam

Meer over DNT Snelservice →