Categorieën

Service

Komend weekend niet over A20 naar Maassluis

Komend weekend niet over A20 naar Maassluis
Nieuws

Komend weekend niet over A20 naar Maassluis

  • Redactie
  • 19-09-2022
  • Nieuws
Komend weekend niet over A20 naar Maassluis

SCHIEDAM - De A20 gaat dit weekend in de richting Hoek van Holland vanaf het Kethelplein dicht.

Er wordt gewerkt aan de aansluiting van de Blankenburgtunnel. De afsluiting gaat in aanstaande vrijdagavond om tien uur en duurt tot maandagochtend vijf uur. Tussen Schiedam en Maassluis is dan geen verkeer mogelijk.

De opritten naar de A20 bij de Holysingel en de Marathonweg in Vlaardingen zijn vrijdag vanaf negen uur. Op de rijbaan richting Rotterdam is tussen Maassluis en het Kethelplein de linkerrijstrook dicht.

Om de bewegwijzeringsborden op de A4 tijdelijk aan te passen, is vrijdagnacht en zondagnacht de Ketheltunnel richting Schiedam enige tijd afgesloten. In de richting van Den Haag zijn af- en oprit 16 (Vlaardingen-Oost) en de parallelweg van de Beneluxtunnel enige tijd dicht.

Rijkswaterstaat leidt doorgaand verkeer richting Hoek van Holland dit weekend om via de A4 en de N223. Verkeer vanuit Rotterdam/Delft naar Vlaardingen rijdt via de A20 afrit 10 Schiedam-Noord of A4 afrit 16 Vlaardingen-Oost. Verkeer tussen Vlaardingen en Maassluis kan omrijden via de Maassluissedijk. Om sluipverkeer tegen te gaan zijn de Broekpolderweg en de Zuidbuurt afgesloten voor doorgaand verkeer.

In het weekend wordt dag en nacht doorgewerkt. Er rijdt veel werkverkeer zo kondigt Rijkswaterstaat al aan. Verschillende werkzaamheden, zoals het frezen van asfalt en het plaatsen van een vangrail, zorgen voor geluid in de omgeving. Mogelijk is ook verlichting van de bouwplaats te zien.

Op maandag 26 september zal de situatie op de A20 richting Hoek van Holland gewijzigd zijn. Bij afrit 8 Vlaardingen-West (Marathonweg) wordt de derde rijstrook opengesteld. Bij het nieuwe knooppunt Vlaardingen ligt de verbindingsweg naar de A24 klaar. Deze blijft afgesloten totdat de A24 in 2024 opengaat en tot die tijd gaat de snelweg hier terug naar twee rijstroken.

Voor de Blankenburgverbinding wordt de A20 van twee naar drie rijstroken per rijrichting verbreed. Er zijn daarom in 2022 nog enkele weekendafsluitingen.