Categorieën

Service

Koningsdag in Kethel

Koningsdag in Kethel
Uit

Koningsdag in Kethel

  • Advertorial
  • 16-04-2024
  • Uit
Koningsdag in Kethel


SCHIEDAM - Zaterdag 27 april zal de Schiedamse wijk Kethel-dorp weer volledig worden ingericht voor de viering van een ouderwetse 'Koningsdag in Kethel'.

Naast dat het volledige dorp zal worden 'aangekleed' met ballonzuilen, vlaggenlijnen, banieren & muziekzuilen, is er zat te beleven voor alle doelgroepen. Natuurlijk is de aubade, in de Dorpskerk, weer een traditioneel onderdeel van 'Koningsdag in Kethel', evenals een braderie op het erf van de kerk en de grote gezellige vrijmarkt in de Laan van Spaland & aanliggende straten.

Maar er is ook een 'kindergebied' aan het Noordeinde, met onder meer springkussens, een stormbaan, ballenbak, etc. En net als vorig jaar zal ook de brandweer, voor deze kids, vermaak bieden met onder meer een blusspel op de parkeerplaatsen van garage Nooteboom.

Het gebied op en rond de Schiedamseweg, ter hoogte van het Oude Raadhuis, zal een volledig entertainmentgebied zijn. Een podiumprogramma voor jong & oud zal hier plaatsvinden, met: 
* in de ochtenduren shantykoor Stuurloos en in de vroege middag entertainment op het gebied van ballet & dans en een kinderprogramma (met onder meer Professor Propkop, Meet & Greets) etc. 
* het tweede deel van de middag tot in de vroege avond is er een gevarieerd muziekprogramma met maar liefs twee (bekende) coverbands en vier individuele zangers/zangeressen!

En natuurlijk zal dit plein worden uitgerust met diverse barren voor een drankje, maar ook met foodstands voor de hongerige mens.

Kortom, genoeg te beleven in een authentieke dorpsstijl.